lines-animated

"Als alles wat je bedenkt uitvoerbaar is en loopt zoals je voor ogen hebt dan geeft dat een heel voldaan gevoel"

Dennis Rovers

"Als alles wat je bedenkt uitvoerbaar is en loopt zoals je voor ogen hebt dan geeft dat een heel voldaan gevoel"

Dennis Rovers

Dennis Rovers werkt sinds 5,5 jaar bij SPIE. Na jarenlang werkzaam geweest te zijn geweest als monteur heeft hij sinds kort een andere functie als uitvoerder. Dat is best wel even wennen, maar een hele goede keuze geweest.

“Een aantal jaren geleden ging mijn toenmalige werkgever failliet. Dat was wel even schrikken, maar al heel snel hing SPIE aan de lijn. Mij werd gevraagd of ik een cv had, eigenlijk niet, ik had namelijk nog nooit gesolliciteerd. Samen met mijn vrouw heb ik mijn werkervaring snel op papier gezet en tien minuten later had ik een baan. Vol ongeloof staarde ik naar de telefoon, dat ging wel erg snel. Met heel veel plezier heb ik de daaropvolgende jaren als monteur bij SPIE gewerkt. Ik had nooit gedacht dat ik mijn werk als monteur aan de wilgen zou hangen, maar vanwege mijn lichamelijke gezondheid was ik toch genoodzaakt het over een andere boeg te gooien. Na een tijdje oriënteren kwam de rol van uitvoerder op mijn pad. Dat is een hele omschakeling en heel erg wennen in het begin. Ik zat altijd buiten en nu vooral binnen maar ik vind het erg leuk, het is interessant om dingen uit te zoeken en bij elkaar te brengen. Ik kom natuurlijk vanuit de monteurshoek dus ik weet wat er buiten speelt en welke informatie er nodig is om goed werk af te kunnen leveren. Desalniettemin is het wel spannend om de zaken dusdanig goed geregeld te hebben dat de monteurs vooruit kunnen, ik heb immers ook in hun schoenen gestaan.

In de nieuwe functie van uitvoerder begeleidt SPIE me gelukkig heel goed en ik heb fijne collega’s die me wegwijs maken, zo kan ik mijn oude uitvoerder altijd bellen met vragen, dat geeft een geruststellend gevoel. Gelukkig ben ik vrij leergierig en ken ik ook weinig schaamte om iemand iets te vragen als ik even vastloop. De rest leer ik in de praktijk en ik hoop dat ik het snel oppik.

Op dit moment zijn wij vooral bezig om de glasvezelnetwerken voor particuliere klanten in de provincie Zeeland aan te leggen. Dit doen we in samenwerking met de op een na grootste exploitant in Nederland van glasvezelnetwerken. Dat is een hele fijne samenwerking omdat je weet wat je kunt verwachten, er is medewerking en begrip van beide kanten. De provincie Zeeland is vrij groot dus ik probeer zoveel mogelijk bij elkaar te plannen zodat iedereen zo min mogelijk hoeft te rijden. En dat het materieel op één plek is. De grootste uitdaging voor mij ligt nu in het ontdekken en uitzoeken hoe het zit, kortom dat ik alles in goede banen leid. Dermate goed plannen dat het voor de monteurs duidelijk is. Als alles wat je bedenkt uitvoerbaar is en loopt zoals je voor ogen hebt dan geeft dat een heel voldaan gevoel. Daarnaast is als kers op de taart de sfeer in het team gewoon heel goed. We weten wat we aan elkaar hebben en kunnen bouwen op elkaar.”

SPIE ben ik?

Doe de test en ontdek welke uitdaging bij jou past!

Doe de test