lines-animated

"Op grote hoogte je werk uitvoeren is uitdagend en het geeft een kick"

Bas Wessel

"Op grote hoogte je werk uitvoeren is uitdagend en het geeft een kick"

Bas Wessel

Bas Wessel is vijf jaar geleden bij SPIE begonnen als lijnwerker. Voor die tijd had hij geen idee dat een functie als deze bestond en nu wil hij niet anders meer. Gelukkig heeft Bas geen hoogtevrees aangezien hij elke dag op ongeveer 60 meter hoogte werkt.

“Ik ben eigenlijk per toeval dit vak ingerold. Tijdens een bezoek aan een vriend kwam ik iemand tegen die dit werk deed, we raakten aan de praat en aan het einde van de avond vroeg hij me of ik geen interesse had om als lijnwerker aan de slag te gaan. Hiervoor had ik nog nooit van de functie gehoord maar door zijn verhalen werd ik wel enthousiast. Een paar weken later werd ik uitgenodigd om een proefklim te doen in een klein mastje. Alle proeven gingen goed en ook had ik geen last van hoogtevrees, maar het mooiste was het uitzicht. Na die dag was ik om!

De projecten die ik doe zijn door heel Nederland en af en toe maak ik ook uitstapjes naar Duitsland. Je bent dan vaak een hele week van huis, maandagochtend vroeg weg en vrijdagavond weer thuis. Vaak zit je met een vast groepje in een huisje, dat is ontzettend gezellig. Het is natuurlijk ook een fijne bijkomstigheid dat je in de ochtend wat langer kunt slapen. Sommige mensen vinden het lastig dat ze doordeweeks hun familie of vrienden niet kunnen zien maar daar heb ik niet zo’n last van. Die zie ik in het weekend wel weer.

Het team waarmee ik werk is vaak hetzelfde, dat is fijn want daardoor ken je elkaar door en door. Voor dit werk is dat fijn omdat je vertrouwen in elkaar moet hebben. Dat vind ik wel belangrijk. We kunnen gelukkig ook goed met elkaar lachen en geinen. Het is altijd lachen en ik ga met heel veel plezier naar mijn werk.

Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik constant met mijn handen bezig ben. Op grote hoogte je werk uitvoeren is uitdagend en het geeft een kick. Het gekke is dat ik na al die jaren nog steeds kan genieten van het uitzicht. Voor mij blijft het de allermooiste baan. Ik zit bijna de hele dag in een mast om mijn werkzaamheden uit te voeren. We zijn nu bezig met het aanleggen van een hele nieuwe verbinding om te zorgen dat alle stroom in Nederland goed verdeeld kan worden. Dat houdt in dat de kabels worden overgetrokken en op takels moeten komen te staan. Ik zorg dat dit wordt ingebouwd. Dat is fysiek best pittig omdat je met zware materialen werkt. Ik ben best een beetje trots dat ik met mijn werk aan deze nieuw verbinding bijdraag.”

Wil jij ook aan de slag als lijnwerker? 

Bekijk hier de vacatures

SPIE ben ik?

Doe de test en ontdek welke uitdaging bij jou past!

Doe de test