lines-animated

“Er is niks in de techniek waar wij geen verstand van hebben” 

Dirk Floren

“Er is niks in de techniek waar wij geen verstand van hebben” 

Dirk Floren

Dirk Floren werkt, op een jaar na, al zijn hele werkende leven bij SPIE. Als chef monteur heeft hij een heel veelzijdige baan. Het is precies de rol die hij wil, want hij komt op veel plekken, heeft met veel verschillende mensen te maken en met allerlei soorten techniek. Die combinatie is het voor Dirk. 

“Overal waar ik kom, kijk ik omhoog. Dan bedenk ik welke techniek erachter, erboven of erin zit. En dan bedenk ik iedere keer weer dat er niets is wat wij bij SPIE niet doen. Als je geïnteresseerd bent in techniek, dan moet je echt bij ons zijn. 

Ik had al een contract bij SPIE toen ik nog in de schoolbanken zat. Ik wilde heel graag bij SPIE, dat toen nog Electron heette, werken, maar ik wilde ook per se mijn school afmaken. De HR-dame van SPIE is nog wel eens voor gek verklaard. Maar ik heb bewezen dat ik een trouwe werknemer ben. Het enige uitstapje dat ik heb gemaakt duurde slechts een jaar. Toen dat werk veranderde ben ik weer bij SPIE binnengelopen. De toenmalige baas kende me nog en zei “Welkom terug”, terwijl ik nog niets had gezegd. Maar hij had gelijk. Ik heb mijn uitstapje gehad en nu hoef ik niet meer weg. 

De vrijheid en het vertrouwen dat ik krijg maakt dat ik het zo naar mijn zin heb. En natuurlijk mijn collega’s; ik vind het belangrijk om het leuk te hebben met elkaar. In mijn functie ben ik zowel op kantoor als op de werkvloer te vinden. Ik zorg ervoor dat de jongens in de uitvoer alles hebben wat nodig is. Ik beantwoord hun vragen, zoek dingen uit, zorg voor werkpakketten en dat alle spullen er zijn. En waar nodig help ik mee in de uitvoering. Dat blijf ik leuk vinden om te doen. 

Op dit moment werk ik op een groot multi-T-project. Dat betekent dat we daar met collega’s van verschillende onderdelen van SPIE aan het werk zijn. Naast dat dat erg gezellig is, werkt het ook prettig. Je helpt elkaar eens met materiaal of met wat extra handjes. Dat gaat toch gemakkelijker als collega’s onder elkaar. 

Inmiddels werk ik al 23 jaar bij SPIE. Ik heb kansen gekregen en gegrepen om mooie projecten te doen, ook in het buitenland. SPIE is een warm bad, waar men oog heeft voor ontwikkeling en waar mensen die verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun werk en de mensen waarmee ze werken een hele mooie carrière kunnen hebben. Misschien komt het omdat ik hier al zo lang werk, dat ik vrij snel kan inschatten of iemand het naar zijn zin gaat hebben bij SPIE. Het vraagt een bepaalde mentaliteit. Hoewel er heel veel verschillende afdelingen, lagen en type mensen zijn binnen de organisatie, heerst er toch een hele herkenbare SPIE-cultuur. Moeilijk om dat in woorden te beschrijven, dat is een gevoel. We delen allemaal de passie voor techniek en de wil om het goed te doen voor onze klanten. Dat maakt ons vakmensen en daar ben ik trots op. 

 

SPIE ben ik?

Doe de test en ontdek welke uitdaging bij jou past!

Doe de test