lines-animated

"Inmiddels werk ik al 37 jaar bij SPIE en het is nooit saai geweest"

Bert Horlings

"Inmiddels werk ik al 37 jaar bij SPIE en het is nooit saai geweest"

Bert Horlings

Bert Horlings is sinds 1986 in dienst van SPIE. Hij begon als leerling monteur en is nu technicus. Een mooie loopbaan binnen de technische branche waar hij elke dag nog veel plezier uithaalt.

“Inmiddels werk ik al 37 jaar bij SPIE en het is nooit saai geweest. Ik ben begonnen als leerling monteur en groeide door naar monteur, eerste monteur, hoofdmonteur en nu ben ik technicus. De eerste 25 jaar van mijn loopbaan heb ik in de fabrieksinstallaties gezeten. Ik was vooral bezig met het aanleggen van motorkabels en het aansluiten van motoren voor de besturingen in de fabrieken.

In 2010 ben ik overgestapt naar de Business Unit Hoogspanningsstations. Daar ben ik begonnen met het wisselen van vermogensschakelaars op de 110 KV stations van TenneT. Daarna heb ik een aantal jaar gewerkt aan het wisselen van stroom- en spanningstransformatoren. Om weer iets meer afwisseling te krijgen in mijn werk, ben ik ook werkzaam geweest in het onderhoud. Ik zorgde voor het schoonmaken en smeren van de schakelaars en scheiders en deed metingen van de overgangsweerstanden en motorstromen.

Nu zit ik op het project in Vierverlaten, een gloednieuwe hoogspanningslijn van 380 kV. Dat is leuk en uitdagend om te doen, iets heel anders dan bestaande lijnen. Voor mij is het heel gevarieerd werk, de ene dag componenten bouwen, dan aansluiten, testwerk verrichten, onderhoud doen en inspecties uitvoeren. De handelingen zijn wel iedere keer hetzelfde, maar je doet dat wel iedere keer weer op andere projectlocaties. Voor mij is dit perfect. Een goede combinatie van telkens iets doen waar ik goed in ben, maar toch elke keer weer een andere omgeving waarin ik weer nieuwe dingen leer.

Ik zit al zo lang bij SPIE dat ik geen idee heb hoe het bij andere bedrijven is. Natuurlijk heb ik er ook weleens aan gedacht om in een andere keuken te gaan proeven, gewoon om te kijken hoe het is. Het is altijd bij denken gebleven, ik besefte ineens dat ik het gewoon goed heb bij SPIE. Ik ben blij met de afwisselende projecten en prettige collega’s. Het is een fijne club met mensen, ik kan met recht zeggen een gezellig team. De sfeer is altijd goed en SPIE is een goede en betrouwbare werkgever. Werk en privé kan ik goed met elkaar combineren, dat is mij heel veel waard.

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures