lines-animated

"Ik heb elke dag het mooiste uitzicht van heel Nederland. Wie kan dat nou zeggen"

Remco Meijerink

"Ik heb elke dag het mooiste uitzicht van heel Nederland. Wie kan dat nou zeggen"

Remco Meijerink

Remco werkte een aantal jaar voor een dakdekkersbedrijf toen hij gepolst werd voor een baan als lijnwerker. Daar had Remco nog nooit van gehoord maar door enthousiaste verhalen wilde hij het toch een kans geven. Nu is hij al acht jaar in dienst van SPIE.

“Mijn loopbaan bij SPIE begon met een proef. ‘Durfde ik die hoge mast wel in?’ Het is natuurlijk hoog en de uitvoerder gaf al aan dat je wel uit het juiste hout gesneden moet zijn. In het begin vond ik het best spannend, je gaat wel 50 á 60 meter hoog in zo’n mast. Het gekke is dat ik het nu niet eens meer zie. Ik ben zo vertrouwd geraakt om op die hoogte te werken dat het me niet meer uitmaakt of ik op de grond werk of op een kabel die op 60 meter hoogte hangt.

Het fijne aan het werken bij SPIE vind ik het vertrouwen dat je krijgt. Er wordt niet op je vingers gekeken of je je werk wel af hebt, maar je krijgt het vertrouwen dat je werk af is. Dat werkt voor mij heel fijn, anders zou ik daar alleen maar zenuwachtig van worden. Ook als je meer wil leren over een nieuwe techniek is het mogelijk om een cursus of opleiding te volgen. Dat wordt wel echt gestimuleerd.

Daarnaast vind ik het leuk dat we in het team zo hecht zijn met elkaar, we lachen en geinen wat met elkaar af. Persoonlijk vind ik dat erg belangrijk in een baan. Je bent daar toch veel uren mee bezig per week. Zeker wij, aangezien we vaak een project hebben zitten we doordeweeks met elkaar in een huisje. Dan krijg je echt een band met elkaar, het is een soort van tweede familie. Het is binnen dit werk ook erg belangrijk dat je elkaar vertrouwt omdat je op hoogte werkt en het belangrijk is dat iedereen zijn werk goed en serieus doet. Daarnaast is er zeker ook heel veel ruimte voor grappen en slap geouwehoer.

De voornaamste reden dat ik het zo naar mijn zin heb bij SPIE is de vrijheid die ik voel in mijn werk. Ik mag elke dag de mast in. Een lopertouw mee en omhoog klimmen. Het leukste vind ik het fietsen, dat betekent dat je op de draden tussen de hoogspanningsmasten ‘fietst’. Ontzettend gaaf en het geeft echt een kick. En ik heb toch elke dag het mooiste uitzicht van heel Nederland. Wie kan nou zeggen dat hij tijdens zijn werk uitkijkt op weilanden vanaf 60 meter hoogte; “ik dus!”

En voor iedereen die dit werk niet kent; ga eens kijken of het wat voor je is. Je komt echt op de mooiste plekken en je hebt altijd een prachtig uitzicht. Gewoon doen!

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures