HET TECHNISCH MANAGEMENT TRAINEESHIP 

Het traineeship voor TU-afgestudeerden


De opdrachten

Gedurende het traineeship voer je vier individuele opdrachten van elk een half jaar uit. Waar in het bedrijf je deze opdrachten doet, bepaal je zelf. Dit kan in de uitvoering zijn, op een stafafdeling of als rechterhand van één van onze managers. Je opdrachten kan je ook binnen verschillende divisies doen; zo krijg je een goed beeld van wat een grote organisatie als SPIE doet. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, jij bepaalt je eigen weg.

Daarnaast werk je, naast de individuele opdrachten, twee keer één jaar lang aan een organisatiebrede groepsopdracht samen met de andere trainees.

Training & opleiding

Tijdens het traineeship staat jouw ontwikkeling centraal. Tijdens het eerste jaar van het traineeship volg je , samen met de andere trainees van je lichting, een uniek samengesteld trainingsprogramma. Deze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en vakkundige skills. Het eerste jaar bestaat uit ongeveer 10 trainingsdagen.

In het tweede jaar is de keuze aan jou. Wil je jezelf ontwikkelen in de richting van projectleider of projectmanager, dan kies je bijvoorbeeld voor de training Projectmanagement. Wil je jezelf liever verder verdiepen in een bepaald specialisme, dan is een training die daarbij aansluit iets voor jou.

Begeleiding

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Als trainee krijg je begeleiding in verschillende vormen:

Mentor
: Je mentor is een lid uit het directiecomité

Leidinggevende: Je leidinggevende is degene die jou dagelijks aanstuurt op je opdracht.

Coach: Je coach begeleidt jou in je persoonlijke ontwikkeling.

Buddy: Je buddy is een oud-trainee die het programma al doorlopen heeft.

WAT ONZE TRAINEES ZEGGEN

"Voor mij is het Technisch Traineeship een uitstekende methode om de cultuur binnen SPIE te leren kennen. Ik heb Technische Bestuurskunde in Delft gedaan. Het is een unieke ervaring om de organisatie al werkend te leren kennen. Dankzij het traineeship kom je zeer veel onderdelen van SPIE tegen.  Vanaf het begin word je gelijk overal in betrokken en ben je bezig met het echte werk. Ook is het leerzaam om contacten op te bouwen binnen het bedrijfsleven. Dankzij de begeleiding vanuit SPIE word je gestimuleerd om tot het beste resultaat te komen. Prettig daarbij is dat de lijnen erg kort zijn en men open staat voor nieuwe ideeën."

Rick Oudshoorn - trainee 2015"Het is uniek dat je in zo’n groot bedrijf met zoveel
plekken de kans krijgt om uit te vinden wat er bij jou past. We krijgen heel veel vrijheid en zelfstandigheid, maar je moet zelf initiatief tonen. De kansen die je krijgt beetpakken"

Marijn Bults - trainee 2018


IETS VOOR JOU?


Het traineeship bij SPIE biedt jou als recent afgestudeerde veel verantwoordelijkheid, mogelijkheden en zelfstandigheid. Je bent niet bang om initiatief te nemen, neemt de leiding in je eigen ontwikkeling en ziet en benut kansen en mogelijkheden. Jij bent de regisseur van je loopbaan. Hoe deze eruit komt te zien, dat bepaal jij.
 

24 oktober - Present Yourself
Leer SPIE en onze collega's kennen op het Present Yourself evenement; een informeel kennismakingsevenement waar wij ons graag aan jou voorstellen!

28 oktober - 8 november - Trainee Q&A's
Enthousiast geworden over SPIE? Tijdens de Q&A's krijg je de kans om al je vragen te stellen aan een van onze trainees. 

15 november - De SPIE Business Case
In de Thalys richting Parijs werk jij samen met een groep aan een business case. Eenmaal in Parijs aangekomen presenteer je de case aan de directie van SPIE Group.

18 - 29 november - Go/NoGo gesprekken
Het laatste gesprek heb je met de directie van SPIE Nederland. 

13 januari - Start traineeship


Wil je jezelf aanmelden voor de SPIE Business case op 15 november?

Dat kan! Meld je nu aan via de onderstaande button!

MEER WETEN OVER ONZE TRAINEESHIPS?

Neem contact op met Stella de Smit
stella.desmit@spie.com
06 - 4525 6448