lines-animated

Technisch management traineeship

Het programma

twee jaar
vier opdrachten

Gedurende het traineeship voer je vier individuele opdrachten van elk een half jaar uit. Waar in het bedrijf je deze opdrachten doet, bepaal je zelf. Dit kan in de uitvoering zijn, op een stafafdeling of als rechterhand van één van onze leidinggevenden. Je opdrachten kan je ook binnen verschillende divisies doen; zo krijg je een goed beeld van wat een grote organisatie als SPIE doet. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, jij bepaalt je eigen weg.Daarnaast werk je, naast de individuele opdrachten, twee keer één jaar lang aan een organisatiebrede groepsopdracht samen met de andere trainees.

Training
& opleiding

Naast dat je ontzettend veel in de praktijk zal gaan leren, bieden we je ook een mooi trainingsprogramma aan. Tijdens het eerste jaar van het traineeship volg je , samen met de andere trainees van je lichting, een uniek samengesteld trainingsprogramma. Deze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en vakkundige skills. Het eerste jaar bestaat uit ongeveer 10 trainingsdagen. In het tweede jaar is de keuze aan jou. Wil je jezelf ontwikkelen in de richting van projectleider, dan kies je bijvoorbeeld voor de training projectmanagement. Wil je jezelf liever verder verdiepen in een bepaald specialisme, dan kies je een training die daarbij past.

goede 
begeleiding

Goede support, dat is wat je van ons krijgt. Als trainee krijg je begeleiding in verschillende vormen:

Mentor: Je mentor is een lid uit het directiecomité
Leidinggevende: Je leidinggevende is degene die jou dagelijks aanstuurt op je opdracht.
Coach: Je coach begeleidt jou in je persoonlijke ontwikkeling.
Buddy: Je buddy is een oud-trainee die het programma al doorlopen heeft.
Coördinator: Is verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatorische aspecten van het traineeship.

Iets voor jou?

Het traineeship bij SPIE biedt jou als recent afgestudeerde veel verantwoordelijkheid, mogelijkheden en zelfstandigheid. Je bent niet bang om initiatief te nemen, neemt de leiding in je eigen ontwikkeling en ziet en benut kansen en mogelijkheden. Jij bent de regisseur van je toekomst. Hoe deze eruit komt te zien, dat bepaal jij.

Het technisch management traineeship gaat één keer per jaar van start. De start vindt plaats in de eerste week van februari 2023. In september 2022 gaat de werving van start. Om je alvast een beeld te geven van wat je kunt verwachten, vind je hieronder de wervingsprocedure.

   

                       


Present Yourself - 27 oktober
Op dit evenement maak je op een laagdrempelige manier kennis met SPIE, en wij met jou. Het programma? Een hilarische, maar leerzame workshop, kennismaken met de directie en een borrel om af te sluiten.

Q&A gesprekken - 28 oktober – 8 november
Een Q&A gesprek is dé uitgelezen kans om jouw vragen over SPIE en het traineeship te stellen aan een ervaringsdeskundige: één van de trainees. Daarnaast sluit een HR collega aan. 

Business case naar Parijs - 10 november
Enthousiast geworden? Dan is het tijd om de proef op de som te nemen en te kijken of het traineeship bij SPIE iets voor jou is. Tijdens een treinreis naar Parijs werk je samen met de andere kandidaten aan een business case. En het resultaat? Dat presenteer je zodra je aangekomen bent aan onze Franse directie.

Go/NoGo gesprekken - 14 november – 30 november
De laatste stap: een gesprek met twee van onze directieleden. Doorsta je deze proef? Dan zit je gebakken en start je op 1 februari 2023 als Technisch Management Trainee bij SPIE! 

Maak kennis met onze trainees


      


Julia Peper

Traineeship 2022 - 2024

‘’Het is erg leuk om binnen een korte tijd zoveel verschillende functies te bekleden en verschillende afdelingen te ervaren. Dit draagt bij aan het achterliggende idee van het traineeship: geprikkeld worden om na te denken waar je interesses liggen en wat je hierna wilt gaan doen.”

 Lees het verhaal van Julia

      


Madelon Kusters

Traineeship 2022 - 2024

‘’Ik werd uitgenodigd voor de inhousedag en hierna wist ik het zeker: 'Dit wil ik echt!' De verschillende opdrachten die ik mag uitvoeren tijdens mijn traineeship zijn erg leerzaam en interessant. Een mooie manier om te leren wat wel en niet bij mij past.’’  

 Lees het verhaal van Madelon


Robert Altena

Traineeship 2021 - 2023

“Wat mij bij SPIE vooral aansprak is dat je gedurende het traineeship aan de slag gaat met vier verschillende opdrachten. Je zit niet gelijk vast aan één specifieke baan maar krijgt de ruimte om uit te zoeken wat het beste bij je past en waar je kwaliteiten liggen.”

                             Lees het verhaal van Robert

         

          
      


Rosanne Boekestijn

Traineeship 2021 - 2023

“De cultuur die bij SPIE heerst is top: heel open en welkom. Ook binnen ons groepje trainees is de sfeer goed. We doen allemaal andere opdrachten op verschillende locaties, maar toch weten we elkaar wekelijks te vinden.”  

 Lees het verhaal van Rosanne


Fiona Hoogsteder

Traineeship 2020 - 2022

''Als trainee zijn de mogelijkheden dan ook ongekend groot. Je krijgt verantwoordelijkheid vanaf dag 1, ook om je eigen carrière-pad vorm te geven.  Wat ik als volgende project wil gaan oppakken is aan mij. Deze vrijheid maakt het traineeship van SPIE uniek en een aanrader voor iedereen.''

                             Lees het verhaal van Fiona

         

          
               


Yela Weitkamp

Traineeship 2020-2022

“Wat me aansprak aan dit traineeship is dat je veel vrijheid krijgt om je eigen loopbaan uit te stippelen. Zo krijg je de mogelijkheid om zelf je opdrachten te kiezen en vorm te geven, waardoor je verschillende rollen kan vervullen…”

              


Bart Verhees

Traineeship 2019 - 2021

'' Ik leerde om overtuigd te zijn van mijn eigen kwaliteiten. Je hoeft niet bang te zijn om een snotneus te zijn. Je bent vanaf dag één volwaardig lid van SPIE''.


 
Lees het verhaal van Bart


Pepijn van der Zanden

Traineeship 2019 - 2021


''Na ruim anderhalf jaar SPIE merk ik dat ik makkelijker uit mijn comfortzone stap, dat ik een stuk assertiviteit heb gewonnen. Pro-actief zijn, bellen, binnenlopen bij collega’s op andere vestigingen, het was voorheen ietwat onontgonnen terrein voor mij. Ik besef dat mijn verantwoordelijkheid zo groot kan zijn als dat ik hem zelf laat zijn, er op uit trekken en op zoek gaan, dat is wat mij verder heeft gebracht. Als je je daarbij open opstelt, zaken met humor tegemoet treedt en hard voor een ander blijft werken, dan krijg je veel gedaan''.


                     Lees het verhaal van Pepijn             

               


Jona pisters 

Traineeship 2020-2022

''Als trainee krijg ik bij SPIE veel kansen om mezelf te ontwikkelen. Elk half jaar wissel ik van project en op dit moment werk ik aan een project bij Tech FM. Door verschillende projecten te draaien en trainingen te volgen, heb ik de mogelijkheid om veel van SPIE te zien en veel collega’s te ontmoeten.'' 

Word jij onze nieuwe technisch management trainee?

Of neem contact op met Soleil Heijnen 

Soleil.heijnen@spie.com
06-51192735