HET
TECHNISCH
MANAGEMENT TRAINEESHIP 

Hét traineeship voor TU-afgestudeerden
De opdrachten

Gedurende het traineeship voer je vier individuele opdrachten van elk een half jaar uit. Waar in het bedrijf je deze opdrachten doet, bepaal je zelf. Dit kan in de uitvoering zijn, op een stafafdeling of als rechterhand van één van onze managers. Je opdrachten kan je ook binnen verschillende divisies doen; zo krijg je een goed beeld van wat een grote organisatie als SPIE doet. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, jij bepaalt je eigen weg.

Daarnaast werk je, naast de individuele opdrachten, twee keer één jaar lang aan een organisatiebrede groepsopdracht samen met de andere trainees.Training & opleiding

Tijdens het traineeship staat jouw ontwikkeling centraal. Tijdens het eerste jaar van het traineeship volg je , samen met de andere trainees van je lichting, een uniek samengesteld trainingsprogramma. Deze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en vakkundige skills. Het eerste jaar bestaat uit ongeveer 10 trainingsdagen.

In het tweede jaar is de keuze aan jou. Wil je jezelf ontwikkelen in de richting van projectleider of projectmanager, dan kies je bijvoorbeeld voor de training Projectmanagement. Wil je jezelf liever verder verdiepen in een bepaald specialisme, dan is een training die daarbij aansluit iets voor jou.Begeleiding

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Als trainee krijg je begeleiding in verschillende vormen:
Mentor
: Je mentor is een lid uit het directiecomité
Leidinggevende: Je leidinggevende is degene die jou dagelijks aanstuurt op je opdracht.
Coach: Je coach begeleidt jou in je persoonlijke ontwikkeling.
Buddy
: Je buddy is een oud-trainee die het programma al doorlopen heeft.Iets voor jou?

Het traineeship bij SPIE biedt jou als recent afgestudeerde veel verantwoordelijkheid, mogelijkheden en zelfstandigheid. Je bent niet bang om initiatief te nemen, neemt de leiding in je eigen ontwikkeling en ziet en benut kansen en mogelijkheden. Jij bent de regisseur van je loopbaan. Hoe deze eruit komt te zien, dat bepaal jij.

Het technisch management traineeship gaat één keer per jaar van start. De start vindt plaats in de eerste week van februari 2022. Inmiddels is de werving van het traineeship gestart. Hoe de wervingsprocedure eruit ziet, is hieronder terug te vinden.

Ben jij de persoon die geen genoegen neemt met een gewone baan bij een gewone werkgever? Solliciteer gewoon direct en uiterlijk voor 21 oktober op deze vacature voor technisch management trainee.

Solliciteer hier 

   

                       

Insturen cv

In september gaan we van start met de werving voor de nieuwe lichting trainees. Door op de onderstaande button te klikken kun je jouw cv achterlaten. 
 

Telefonisch kennismakingsgesprek 
Nadat we je cv ontvangen hebben, gaan we kijken of jouw profiel past bij het profiel dat we zoeken en of je past bij SPIE. In dit geval nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van afspraak voor een telefonische kennismaking.  

VideoPitch 
Na de telefonische kennismaking maken wij een eerste selectie, hierna vragen we je om een videopitch op te nemen. Hierin zul je een aantal vragen moeten beantwoorden maar het is ook vooral bedoeld om een beeld van jouw als persoon te krijgen.  


Present Yourself
28 oktober 
Ons jaarlijkse wervingsevenement staat in het teken van elkaar leren kennen. Laat je dus niet misleiden door de naam. Ja, we vragen jou om jezelf aan ons voor te stellen, maar tegelijkertijd zullen wij onszelf ook aan jou voorstellen. Zo kom je erachter of onze cultuur past bij jou!


Je gaat deze dag aan de slag met een uitdagende case, die je aan het eind van de middag (samen met de groep waarin je werkt) presenteert aan een aantal van onze directieleden. Zo ervaar je direct hoe het is om als technisch management trainee te werken bij SPIE.
 
Trainee Q&A
vanaf 11 november

In een 1-op-1 gesprek met één van onze trainees en de traineeship coördinator, krijg je de gelegenheid om alle vragen die je hebt over SPIE, het werken bij SPIE of het traineeship te stellen. Tegelijkertijd is dit natuurlijk ook een goede gelegenheid voor ons om jou te leren kennen.

Go/NoGo gesprek
vanaf 22 november
Het Go/NoGo gesprek zal je hebben met één van onze directieleden. Zij zijn degene die uiteindelijk de mentoren van de trainees zullen worden en dus ook het beste kunnen bepalen of jij trainee-materiaal bent. 

Na het Go/NoGo gesprek hoor jij of je in februari start als technisch management trainee bij SPIE!

Solliciteer hier 

MAAK KENNIS MET ONZE TRAINEES


Robert Altena

Traineeship 2021 - 2023

“Wat mij bij SPIE vooral aansprak is dat je gedurende het traineeship aan de slag gaat met vier verschillende opdrachten. Je zit niet gelijk vast aan één specifieke baan maar krijgt de ruimte om uit te zoeken wat het beste bij je past en waar je kwaliteiten liggen.”                             Lees het verhaal van Robert
         

          


Rosanne Boekestijn

Traineeship 2021 - 2023

“De cultuur die bij SPIE heerst is top: heel open en welkom. Ook binnen ons groepje trainees is de sfeer goed. We doen allemaal andere opdrachten op verschillende locaties, maar toch weten we elkaar wekelijks te vinden.”


                             Lees het verhaal van Rosanne
         

          


Yela Weitkamp

Traineeship 2020 - 2022

“Wat me aansprak aan dit traineeship is dat je veel vrijheid krijgt om je eigen loopbaan uit te stippelen. Zo krijg je de mogelijkheid om zelf je opdrachten te kiezen en vorm te geven, waardoor je verschillende rollen kan vervullen…”                             Lees het verhaal van Yela
         

          

ANNEMIJN SMID
Traineeship 2019 - 2021

''Het traineeship bij SPIE is ontzettend veelzijdig. In mij eerste opdracht ben ik bezig geweest met een procesverbetering. Tijdens mijn tweede opdracht stond ik met mijn voeten in de klei. Deze afwisseling in opdrachten zorgt ervoor dat je een unieke en leerzame mix''.


                          Bekijk hier het filmpje van Annemijn

FIONA HOOGSTEDER
Traineeship 2020 - 2022

''Als trainee zijn de mogelijkheden dan ook ongekend groot. Je krijgt verantwoordelijkheid vanaf dag 1, ook om je eigen carrière-pad vorm te geven.  Wat ik als volgende project wil gaan oppakken is aan mij. Deze vrijheid maakt het traineeship van SPIE uniek en een aanrader voor iedereen.''


                             Lees het verhaal van Fiona
         

          

BART VERHEES
Traineeship 2019 - 2021

'' Ik leerde om overtuigd te zijn van mijn eigen kwaliteiten. Je hoeft niet bang te zijn om een snotneus te zijn. Je bent vanaf dag één volwaardig lid van SPIE''.


                          Lees het verhaal van Bart


PEPIJN VAN DER ZANDEN
Traineeship 2019 - 2021

''Na ruim anderhalf jaar SPIE merk ik dat ik makkelijker uit mijn comfortzone stap, dat ik een stuk assertiviteit heb gewonnen. Pro-actief zijn, bellen, binnenlopen bij collega’s op andere vestigingen, het was voorheen ietwat onontgonnen terrein voor mij. Ik besef dat mijn verantwoordelijkheid zo groot kan zijn als dat ik hem zelf laat zijn, er op uit trekken en op zoek gaan, dat is wat mij verder heeft gebracht. Als je je daarbij open opstelt, zaken met humor tegemoet treedt en hard voor een ander blijft werken, dan krijg je veel gedaan''.

                     Lees het verhaal van Pepijn             

               

JONA PISTERS
Traineeship 2020-2022

''Als trainee krijg ik bij SPIE veel kansen om mezelf te ontwikkelen.

Elk half jaar wissel ik van project en op dit moment werk ik aan een project bij Tech FM.

Door verschillende projecten te draaien en trainingen te volgen, heb ik de mogelijkheid om veel van SPIE te zien en veel collega’s te ontmoeten.'' 

                          Lees het verhaal van JonaBASTIAAN BIJVOET

Traineeship 2020 - 2022

''Momenteel ben ik bezig met een opdracht waar ik dicht op de operatie zit bij een klant van SPIE.  Aangezien mijn opleiding vooral gericht was op de theorie, maakt de praktijkervaring die ik hier op doe, mij een meer complete professional''.

                     Lees het verhaal van Bastiaan             

               Meer weten over het traineeship?

Neem contact op met Stella de Smit
stella.desmit@spie.com
06 - 4525 6448