HET
TECHNISCH
MANAGEMENT TRAINEESHIP 

Hét traineeship voor TU-afgestudeerden
De opdrachten

Gedurende het traineeship voer je vier individuele opdrachten van elk een half jaar uit. Waar in het bedrijf je deze opdrachten doet, bepaal je zelf. Dit kan in de uitvoering zijn, op een stafafdeling of als rechterhand van één van onze managers. Je opdrachten kan je ook binnen verschillende divisies doen; zo krijg je een goed beeld van wat een grote organisatie als SPIE doet. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, jij bepaalt je eigen weg.

Daarnaast werk je, naast de individuele opdrachten, twee keer één jaar lang aan een organisatiebrede groepsopdracht samen met de andere trainees.Training & opleiding

Tijdens het traineeship staat jouw ontwikkeling centraal. Tijdens het eerste jaar van het traineeship volg je , samen met de andere trainees van je lichting, een uniek samengesteld trainingsprogramma. Deze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en vakkundige skills. Het eerste jaar bestaat uit ongeveer 10 trainingsdagen.

In het tweede jaar is de keuze aan jou. Wil je jezelf ontwikkelen in de richting van projectleider of projectmanager, dan kies je bijvoorbeeld voor de training Projectmanagement. Wil je jezelf liever verder verdiepen in een bepaald specialisme, dan is een training die daarbij aansluit iets voor jou.Begeleiding

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Als trainee krijg je begeleiding in verschillende vormen:
Mentor
: Je mentor is een lid uit het directiecomité
Leidinggevende: Je leidinggevende is degene die jou dagelijks aanstuurt op je opdracht.
Coach: Je coach begeleidt jou in je persoonlijke ontwikkeling.
Buddy
: Je buddy is een oud-trainee die het programma al doorlopen heeft.Iets voor jou?

Het traineeship bij SPIE biedt jou als recent afgestudeerde veel verantwoordelijkheid, mogelijkheden en zelfstandigheid. Je bent niet bang om initiatief te nemen, neemt de leiding in je eigen ontwikkeling en ziet en benut kansen en mogelijkheden. Jij bent de regisseur van je loopbaan. Hoe deze eruit komt te zien, dat bepaal jij.

Het technisch management traineeship gaat één keer per jaar van start. De start vindt plaats in de eerste week van februari 2022. Inmiddels is de werving van het traineeship afgerond. In september 2022 starten we weer met de werving voor het traineeship van 2023. Om je alvast een beeld te geven van wat je kunt verwachten, vind je hieronder de wervingsprocedure.

   

                       

MAAK KENNIS MET ONZE TRAINEES


Robert Altena

Traineeship 2021 - 2023

“Wat mij bij SPIE vooral aansprak is dat je gedurende het traineeship aan de slag gaat met vier verschillende opdrachten. Je zit niet gelijk vast aan één specifieke baan maar krijgt de ruimte om uit te zoeken wat het beste bij je past en waar je kwaliteiten liggen.”                             Lees het verhaal van Robert
         

          


Rosanne Boekestijn

Traineeship 2021 - 2023

“De cultuur die bij SPIE heerst is top: heel open en welkom. Ook binnen ons groepje trainees is de sfeer goed. We doen allemaal andere opdrachten op verschillende locaties, maar toch weten we elkaar wekelijks te vinden.”


                             Lees het verhaal van Rosanne
         

          


Yela Weitkamp

Traineeship 2020 - 2022

“Wat me aansprak aan dit traineeship is dat je veel vrijheid krijgt om je eigen loopbaan uit te stippelen. Zo krijg je de mogelijkheid om zelf je opdrachten te kiezen en vorm te geven, waardoor je verschillende rollen kan vervullen…”                             Lees het verhaal van Yela
         

          

ANNEMIJN SMID
Traineeship 2019 - 2021

''Het traineeship bij SPIE is ontzettend veelzijdig. In mij eerste opdracht ben ik bezig geweest met een procesverbetering. Tijdens mijn tweede opdracht stond ik met mijn voeten in de klei. Deze afwisseling in opdrachten zorgt ervoor dat je een unieke en leerzame mix''.


                          Bekijk hier het filmpje van Annemijn

FIONA HOOGSTEDER
Traineeship 2020 - 2022

''Als trainee zijn de mogelijkheden dan ook ongekend groot. Je krijgt verantwoordelijkheid vanaf dag 1, ook om je eigen carrière-pad vorm te geven.  Wat ik als volgende project wil gaan oppakken is aan mij. Deze vrijheid maakt het traineeship van SPIE uniek en een aanrader voor iedereen.''


                             Lees het verhaal van Fiona
         

          

BART VERHEES
Traineeship 2019 - 2021

'' Ik leerde om overtuigd te zijn van mijn eigen kwaliteiten. Je hoeft niet bang te zijn om een snotneus te zijn. Je bent vanaf dag één volwaardig lid van SPIE''.


                          Lees het verhaal van Bart


PEPIJN VAN DER ZANDEN
Traineeship 2019 - 2021

''Na ruim anderhalf jaar SPIE merk ik dat ik makkelijker uit mijn comfortzone stap, dat ik een stuk assertiviteit heb gewonnen. Pro-actief zijn, bellen, binnenlopen bij collega’s op andere vestigingen, het was voorheen ietwat onontgonnen terrein voor mij. Ik besef dat mijn verantwoordelijkheid zo groot kan zijn als dat ik hem zelf laat zijn, er op uit trekken en op zoek gaan, dat is wat mij verder heeft gebracht. Als je je daarbij open opstelt, zaken met humor tegemoet treedt en hard voor een ander blijft werken, dan krijg je veel gedaan''.

                     Lees het verhaal van Pepijn             

               

JONA PISTERS
Traineeship 2020-2022

''Als trainee krijg ik bij SPIE veel kansen om mezelf te ontwikkelen.

Elk half jaar wissel ik van project en op dit moment werk ik aan een project bij Tech FM.

Door verschillende projecten te draaien en trainingen te volgen, heb ik de mogelijkheid om veel van SPIE te zien en veel collega’s te ontmoeten.'' 

                          Lees het verhaal van JonaBASTIAAN BIJVOET

Traineeship 2020 - 2022

''Momenteel ben ik bezig met een opdracht waar ik dicht op de operatie zit bij een klant van SPIE.  Aangezien mijn opleiding vooral gericht was op de theorie, maakt de praktijkervaring die ik hier op doe, mij een meer complete professional''.

                     Lees het verhaal van Bastiaan             

               Meer weten over het traineeship?

Neem contact op met Stella de Smit
stella.desmit@spie.com
06 - 4525 6448