lines-animated

VONK

Volop Ontwikkeling, Nieuwe Kansen

Een startersfunctie waarin je alle ruimte krijgt om te ontdekken waar je goed in bent, waar je passie ligt en hoe je toekomst eruit gaat zien.START JIJ IN OKTOBER 2024 MET JOUW TRAINEESHIP BIJ SPIE?SPIE door en door leren kennen

Het VONK-progamma heeft als doel om jou SPIE binnen twee jaar van binnen en buiten te laten kennen. In deze twee jaar doe je als trainee daarom vier opdrachten van elk een half jaar. Naast dat je wisselt van soort opdracht wissel je ook van divisie, zo leer je de organisatie snel kennen.

Iedere opdracht is anders van aard. De ene keer werk je mee als werkvoorbereider, de ander keer ga je aan de slag als projectcoördinator of implementeer je een nieuwe werkwijze of systeem. Samen met jou kijken we waar jouw ambities liggen en geven invulling aan jouw traineeship.

Training 

& opleiding

Jouw ontwikkeling staat centraal. Tijdens het eerste jaar van het traineeship volg je, samen met de andere trainees van je lichting, een uniek samengesteld trainingsprogramma. Deze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en vakkundige skills. 

In het tweede jaar is de keuze aan jou. Je krijgt van SPIE een opleidingsbudget en kiest zelf welke trainingen je wilt volgen. Wil je jezelf ontwikkelen in de richting van werkvoorbereider of juist projectleider? Dan kies je voor een training die je daarbij helpt. Wil je verder in procesoptimalisatie? Dan is een LEAN training misschien iets voor jou.

Goede begeleiding

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Als trainee krijg je verschillende vormen van begeleiding.

Mentor: Je mentor is een van onze Business Unit Managers, deze blijft gedurende het gehele traineeship hetzelfde.  
Leidinggevende: Je leidinggevende is degene die jou dagelijks aanstuurt op je opdracht,  gedurende een periode van een half jaar.
Coach: Je coach is een HR manager, deze begeleidt je voortgang en persoonlijke ontwikkeling.
Coördinator: Is verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatorische aspecten van het traineeship.

lines-animated

Maak kennis met onze trainees

      


Martijn van Peenen

Traineeship 2022 - 2024

“Vanwege de vele ontwikkel- en leermogelijkheden heeft SPIE mijn aandacht getrokken. De arbeidsvoorwaarden waren daarnaast ook erg prettig, wat natuurlijk mee heeft gespeeld in mijn keuze. SPIE is een onwijs groot bedrijf met bijna oneindige snuffelmogelijkheden, zoveel verschillende afdelingen waar je ervaring kan opdoen. Dit heeft mij doen besluiten om te starten bij SPIE als VONK-trainee.” 

Benieuwd naar het verhaal van Martijn?

Lees verder!

Corné Habekotté

Traineeship 2022 - 2024

“In de opdrachten krijg ik veel verantwoordelijkheid en vrijheid, wat fijn is omdat ik daar veel van leer. Volgend jaar krijgen we een opleidingsbudget waar we zelf onze draai aan kunnen geven. Ik heb nog niet helemaal bedacht wat ik hiermee precies wil, maar ik denk een opleiding, training of cursus richting leidinggeven en management.”  

Benieuwd naar het verhaal van Corné?

     
Lees verder!
               

Patrick Smeets

Traineeship 2022-2024

“De ontwikkeling die je doormaakt bij SPIE ervaar ik als heel goed. Je krijgt veel vrijheid om erachter te komen wat je wil leren en hier ervaring in op te doen. Je moet daarin wel assertief zijn en zelf het initiatief nemen. Tijdens het traineeship hebben we ook gesprekken met HR, hier worden persoonlijke doelstellingen besproken.”

Benieuwd naar het verhaal van Patrick? 

Lees verder!

Bo de Groot 

Traineeship 2022-2024
 

“SPIE biedt veel mogelijkheden, je hoeft het maar te bedenken en SPIE doet het bijna allemaal. De diversiteit heeft ervoor gezorgd dat ik voor SPIE gekozen heb, omdat ik het idee had dat ik daar het meeste van kon leren. Ik blijf me ook iedere dag weer verbazen over wat SPIE allemaal doet.”

Benieuwd naar het verhaal van Bo?  


Lees verder!
              

Dylan Warrens

Traineeship 2022-2024

“Nadat ik hoorde over het VONK-programma heb ik contact opgenomen met een recruiter om meer informatie op te vragen. Destijds had ik ook andere opties lopen maar de keuze is toch op SPIE gevallen. Mede doordat je veel vrijheid hebt en veel verschillende dingen kunt leren binnen het bedrijf.”

Benieuwd naar het verhaal van Dylan?

Lees verder!

Folkert Gerritsen

Traineeship 2021-2023
 
"Bij SPIE krijg je de vrijheid om zelf je opdrachten te kiezen. Je bouwt gedurende het traineeship een netwerk op binnen de organisatie om tot deze opdrachten te komen. Ook wanneer je niet een passende studieachtergrond hebt kan je ervoor kiezen om wat anders te proberen. Zo kan je jezelf uit blijven dagen!"

Benieuwd naar het verhaal van Folkert?

Lees verder!
              

Wendy Harthoorn

Traineeship 2021-2023

"Ik houd ervan om regie te houden over mijn werk. Tijdens het traineeship krijg ik de mogelijkheid om zelf opdrachten te zoeken die passen bij mijn interesses. Ik ben in de lead van mijn eigen traineeship en dat vind ik prettig. Als trainee krijg je de kans om je snel te ontwikkelen binnen twee jaar en om uiteindelijk tot een functie te komen die bij jou past."

Benieuwd naar het verhaal van Wendy?

Lees verder!
                    


Nica Rijken


Traineeship 2021-2023

"Het traineeship is een goede overgang tussen school en volledig voltijd werken in een vaste functie. Genoeg uitdaging en daarbij alle voordelen van werken, maar daarnaast ook nog veel leren!"

Benieuwd naar het verhaal van Nica?

Lees verder!
                    


Jack Schneiders


Traineeship 2021-2023

"Als ik het VONK traineeship van SPIE zou moeten omschrijven, dan zou ik dat doen als een vliegende start van je carrière. Je krijgt veel kansen om je binnen de organisatie te ontwikkelen en zal niet vastroesten in een functie.”

Benieuwd naar het verhaal van Jack?

Lees verder!
lines-animated

Meer weten? 
Neem contact op met Soleil Heijnen

soleil.heijnen@spie.com
06- 51192735

Neem contact op