lines-animated

Duaal hbo-opleiding elektrotechniek

Als je direct een maatschappelijke en technische bijdrage wilt leveren aan de energietransitie, dan is dit je kans! We bieden je de mogelijkheid om een duale hbo-opleiding Elektrotechniek te combineren met een uitdagende job bij SPIE. Na vier jaar heb je niet alleen je hbo-diploma Elektrotechniek op zak, je hebt ook nog eens een flinke dosis werkervaring opgedaan bij de grootste multitechnische dienstverlener van Nederland!

Hoe ziet het duaal leer- en werktraject bij SPIE eruit?


Je werkt drie dagen bij SPIE en volgt twee dagen een opleiding. De eerste tien weken leer je SPIE beter kennen, maak je kennis met al onze werkvelden en bezoek je verschillende projectlocaties. Daarna ga je aan de slag binnen onze divisie Smart city & Energies. 

Jaar 1

Je werkt mee aan mooie en uitdagende midden- en hoogspanningsprojecten op het gebied van duurzame energie (wind- en zonneparken), tunnels, bruggen, sluizen, gemalen, hoogspanningsstations en industrie. Zo kun je ontdekken wat het beste bij jou past. SPIE begeleidt projecten van A-tot-Z. Dat wil zeggen dat je voor iedere fase van het project een actieve rol kan hebben. Van engineering, werkvoorbereiding, calculatie, projectmanagement, procesoptimalisatie, realisatie tot beheer en onderhoud. Soms werk je mee op kantoor en het andere moment sta je letterlijk met je voeten in de klei om te ondersteunen op een projectlocatie.  

Jaar 2

Tijd voor iets meer diepgang. Je krijgt vaker eigen taken in het projectteam of pakt met een ervaren collega zaken op. Engineering is een groot onderdeel van je takenpakket. In projectteams werk je nauw samen met de engineers en tekenaars. Na deze periode maak je een keuze uit de diverse junior hbo-E functies binnen SPIE. Zo kun je jezelf in de laatste twee jaar verder specialiseren en toewerken naar jouw gewenste functie. Uiteraard word je begeleid om de juiste richting te kiezen. 

Jaar 3

Je werkt zoveel mogelijk mee in een junior-engineer elektrotechniek georiƫnteerde functie binnen een werkveld naar keuze. Je neemt deel in projectteams en krijgt zelfstandige taken zoals:

  • Elektrotechnische tekeningen lezen en tekenen met 2D- en 3D-tekensoftware;
  • Meedenken over elektrotechnische vraagstukken en oplossingen;
  • Opstellen en doorrekenen van elektrotechnische berekeningen;
  • Deelnemen in projectteams waar nieuwbouw of serviceprojecten worden uitgevoerd;
  • Deelnemen aan innovatieve werkwijzen en verbetertrajecten zoals toepassen/inzetten VR-bril, HoloLens, 3D/4D-tekentechnieken en software, BIM-technieken etc.

Jaar 4

Het laatste jaar werk je zelfstandig, net zoals in het derde leerjaar. Daarnaast voer je een afstudeeropdracht uit. Jouw praktijkbegeleider vanuit SPIE en je stagebegeleider vanuit de opleiding helpen bij het maken van de juiste keuze voor de afstudeeropdracht.

Klinkt dit als het perfecte traject voor jou?


Solliciteer direct of bekijk snel de vacature en ontdek wat we je nog meer kunnen bieden. Let op! Meld je uiterlijk 1 mei 2025 aan. De opleiding start vanaf 1 september 2025. 

Heb je vragen? 

Neem dan contact op met Angelique Timmers:

Bel of WhatsApp: 06-22 669 667
Mail: angelique.timmers@spie.com