lines-animated

VONK

Volop ontwikkeling, nieuwe kansen

Een startersfunctie waarin je alle ruimte krijgt om te ontdekken waar je goed in bent, waar je passie ligt en hoe je toekomst eruit gaat zien. Dat is wat een traineeship bij SPIE jou biedt. Zowel voor hbo- als voor wo- afgestudeerden met een technische studie, bieden we een traineeship aan. Hoe deze programma’s zijn opgebouwd, dat lees je hier.

sPIE door en door
leren kennen


Het VONK-progamma heeft als doel om jou SPIE binnen twee jaar van binnen en buiten te laten kennen. In deze twee jaar doe je als trainee daarom vier opdrachten van elk een half jaar. Naast dat je wisselt van soort opdracht wissel je ook van divisie, zo leer je de organisatie snel kennen. Iedere opdracht is anders van aard. De ene keer werk je mee als werkvoorbereider, de ander keer ga je aan de slag als projectcoördinator of implementeer je een nieuwe werkwijze of systeem. Samen met jou kijken we waar jouw ambities liggen en geven invulling aan jouw traineeship.

Training
& Opleiding


Jouw ontwikkeling staat centraal. Tijdens het eerste jaar van het traineeship volg je, samen met de andere trainees van je lichting, een uniek samengesteld trainingsprogramma. Deze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en vakkundige skills. In het tweede jaar is de keuze aan jou. Je krijgt van SPIE een opleidingsbudget en kiest zelf welke trainingen je wilt volgen. Wil je jezelf ontwikkelen in de richting van werkvoorbereider of juist projectleider? Dan kies je voor een training die je daarbij helpt. Wil je verder in procesoptimalisatie? Dan is een LEAN training misschien iets voor jou.

Goede
begeleiding

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Als trainee krijg je verschillende vormen van begeleiding.

Mentor: Je mentor is een van onze Business Unit Managers, deze blijft gedurende het gehele traineeship hetzelfde.  
Leidinggevende: Je leidinggevende is degene die jou dagelijks aanstuurt op je opdracht,  gedurende een periode van een half jaar.
Coach: Je coach is een HR manager, deze begeleidt je voortgang en persoonlijke ontwikkeling.
Coördinator: Is verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatorische aspecten van het traineeship.

Maak kennis met onze trainees 

Folkert Gerritsen

Traineeship 2021-2023
 
"Bij SPIE krijg je de vrijheid om zelf je opdrachten te kiezen. Je bouwt gedurende het traineeship een netwerk op binnen de organisatie om tot deze opdrachten te komen. Ook wanneer je niet een passende studieachtergrond hebt kan je ervoor kiezen om wat anders te proberen. Zo kan je jezelf uit blijven dagen!"

Benieuwd naar het verhaal van Folkert?

              

Wendy Harthoorn

Traineeship 2021-2023

"Ik houd ervan om regie te houden over mijn werk. Tijdens het traineeship krijg ik de mogelijkheid om zelf opdrachten te zoeken die passen bij mijn interesses. Ik ben in de lead van mijn eigen traineeship en dat vind ik prettig. Als trainee krijg je de kans om je snel te ontwikkelen binnen twee jaar en om uiteindelijk tot een functie te komen die bij jou past."

Benieuwd naar het verhaal van Wendy?


                   


Nica Rijken


Traineeship 2021-2023

"Het traineeship is een goede overgang tussen school en volledig voltijd werken in een vaste functie. Genoeg uitdaging en daarbij alle voordelen van werken, maar daarnaast ook nog veel leren!"

Benieuwd naar het verhaal van Nica?

Lees verder! 

               

Jack Schneiders

Traineeship 2021-2023

"Als ik het VONK traineeship van SPIE zou moeten omschrijven, dan zou ik dat doen als een vliegende start van je carrière. Je krijgt veel kansen om je binnen de organisatie te ontwikkelen en zal niet vastroesten in een functie."

Benieuwd naar het verhaal van Jack? Glenn Duijzings

Traineeship 2018 - 2020

''Omdat je tijdens het traineeship in aanraking komt met verschillende technieken en disciplines heb ik sneller mijn kennis kunnen verbreden. Verder heb ik door het traineeship en de aansluiting bij het Young Professional Program een netwerk op kunnen bouwen waar ik vandaag de dag nog profijt van heb.”
    
Benieuwd naar het verhaal van Glenn?

Lees verder

     
               

Raouya Kassem


Traineeship 2019-2021

''Het is bij SPIE niet zo dat er naar je gekeken wordt als iemand die net van school afkomt en daardoor geen ervaring heeft. Je krijgt juist het gevoel dat wat je hier doet en wat je neerzet, bruikbaar is binnen de organisatie. Je voelt de waardering''.
    
Benieuwd naar het verhaal van Raouya?

 

Lees verder! 


Meer weten?

Neem dan contact op met Soleil Heijnen

soleil.heijnen@spie.com
06- 51192735