VONK
Volop Ontwikkelen, Nieuwe Kansen
het technisch hbo-traineeship van SPIEDe opdrachten 

Het VONK-progamma heeft als doel om jou SPIE binnen twee jaar van binnen en buiten te laten kennen. In deze twee jaar doe je als trainee daarom vier individuele opdrachten van elk een half jaar. Naast dat je wisselt van opdracht wissel je ook van divisie, zo krijg je snel een globaal beeld van de organisatie.

Waar in de divisie jij je opdracht zult uitvoeren, bepalen we aan de hand van jouw achtergrond voorkeur en woonplaats. 
Bij het VONK programma krijg je veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, jij bepaalt je toekomst! 

 

Training & opleiding

In het VONK programma staat jouw ontwikkeling centraal. Tijdens het eerste jaar van het traineeship volg je, samen met de andere trainees van je lichting, een uniek samengesteld trainingsprogramma. Deze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en vakkundige skills. In het tweede jaar is de keuze aan jou. Je krijgt van SPIE een bepaald budget en kiest zelf welke trainingen je wilt volgen. Wil je jezelf ontwikkelen in de richting van werkvoorbereider of juist projectleider, dan kies je voor een training die je daarbij helpt. 
Begeleiding


Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Als trainee krijg je verschillende vormen van begeleiding.

  • Mentor:  Je mentor is een van onze Business Unit Managers, deze blijft gedurende het gehele traineeship hetzelfde.  
  • Leidinggevende: Je leidinggevende is degene die jou dagelijks aanstuurt op je opdracht,  gedurende een periode van een half jaar.
  • Coach: Je coach is een HR manager, deze begeleidt je voortgang en persoonlijke ontwikkeling.
  • Coördinator: Is verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatorische aspecten van het traineeship.

Insturen CV

Midden mei gaan we van start met de werving voor de nieuwe lichting trainees. Door op de onderstaande button te klikken kun je jouw cv achterlaten.

Telefonische kennismaking

Nadat we je cv ontvangen hebben, gaan we kijken of jouw profiel past bij het profiel waar SPIE naar opzoek is. In dit geval nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Wanneer jij nog extra informatie wilt ontvangen over het traineeship kunnen we een telefonische kennismaking inplannen. 

Video Pitch 

Na de screening en wellicht de telefonische kennismaking maken wij een eerste selectie, hierna vragen we je om een video pitch op te nemen om zo een beter beeld van jouw persoonlijkheid en motivatie te krijgen. De deadline voor het opsturen van de pitch is eind juni.

Trainee Q&A

In een gesprek met een tweetal collega's krijg je juni tot eind juli de gelegenheid om alle vragen die je hebt over SPIE als organisatie, het werken bij SPIE of het traineeship te stellen. Tegelijkertijd is dit natuurlijk ook een goede gelegenheid voor ons om jou beter te leren kennen. 

Go/NoGo gesprek

Het Go/NoGo gesprek zal je hebben met één van onze HR managers. Zij zullen ook je toekomstige coach zijn en kunnen daarom goed beoordelen of jij trainee-materiaal bent. Na het Go/NoGo gesprek hoor jij of je in september start als trainee bij SPIE!

Maak kennis met onze trainees

Nica Rijken
Trainee 2021-2023

"Het traineeship is een goede overgang tussen school en volledig voltijd werken in een vaste functie. Genoeg uitdaging en daarbij alle voordelen van werken, maar daarnaast ook nog veel leren!"

    
Benieuwd naar het verhaal van Nica?
 

           Lees verder! 
                            
                                     

Thijs Jonkman
Trainee 2021-2023

"De breedte van mijn studie Werktuigbouwkunde kan ik tijdens het traineeship van SPIE goed verkennen. Ik kan namelijk een goede indruk krijgen van de vele expertises die SPIE rijk is, zowel in de praktijk als in theorie. De grootte van de organisatie heeft hierbij een positieve invloed. Het brede personeelsbestand zorgt ervoor dat je zelf de juiste mensen om je heen verzamelt waarvan je wilt leren." 

    
Benieuwd naar het verhaal van Thijs?
 

           Lees verder! 

Jack Schneiders
Trainee 2021-2023

"Als ik het VONK traineeship van SPIE zou moeten omschrijven, dan zou ik dat doen als een vliegende start van je carrière. Je krijgt veel kansen om je binnen de organisatie te ontwikkelen en zal niet vastroesten in een functie."

Benieuwd naar het verhaal van Jack? 


           Lees verder! 
                            
                                     

Wendy Harthoorn
Trainee 2021-2023

"Ik houd ervan om regie te houden over mijn werk. Tijdens het traineeship krijg ik de mogelijkheid om zelf opdrachten te zoeken die passen bij mijn interesses. Ik ben in de lead van mijn eigen traineeship en dat vind ik prettig. Als trainee krijg je de kans om je snel te ontwikkelen binnen twee jaar en om uiteindelijk tot een functie te komen die bij jou past."

    
Benieuwd naar het verhaal van Wendy?
 

           Lees verder! 

Folkert Gerritsen
Trainee 2021-2023

"Bij SPIE krijg je de vrijheid om zelf je opdrachten te kiezen. Je bouwt gedurende het traineeship een netwerk op binnen de organisatie om tot deze opdrachten te komen. Ook wanneer je niet een passende studieachtergrond hebt kan je ervoor kiezen om wat anders te proberen. Zo kan je jezelf uit blijven dagen!"

    
Benieuwd naar het verhaal van Folkert?
 

           Lees verder! 

Glenn Duijzings
Trainee 2018-2020

''Omdat je tijdens het traineeship in aanraking komt met verschillende technieken en disciplines heb ik sneller mijn kennis kunnen verbreden. Verder heb ik door het traineeship en de aansluiting bij het Young Professional Program een netwerk op kunnen bouwen waar ik vandaag de dag nog profijt van heb.”

    
Benieuwd naar het verhaal van Glenn?
 

           Lees verder! 

Raouya Kassem
Trainee 2019-2021

'' Het is bij SPIE niet zo dat er naar je gekeken wordt als iemand die net van school afkomt en daardoor geen ervaring heeft. Je krijgt juist het gevoel dat wat je hier doet en wat je neerzet, bruikbaar is binnen de organisatie. Je voelt de waardering''.

    
Benieuwd naar het verhaal van Raouya?
 

           Lees verder! 
                            
                                                   

Iets voor jou?

Het VONK traineeship bij SPIE biedt jou als recent afgestudeerde veel verantwoordelijkheid, mogelijkheden en zelfstandigheid. Je bent niet bang om initiatief te nemen, neemt de leiding in je eigen ontwikkeling en ziet en benut kansen en mogelijkheden.

Het VONK traineeship gaat één keer per jaar van start. Dit jaar is dat in september. Word jij onze nieuwe trainee? We zien je sollicitatie graag verschijnen! Tot snel 

Naar de vacature

Meer weten over onze traineeships? 

Neem contact op met Stella de Smit
stella.desmit@spie.com
06 - 4525 6448