lines-animated

“Als jonge jongen ben ik groot geworden in de vakwerkmast, prachtig vond ik het! Geen wonder dat ik zo lang ben blijven hangen."

Frank Brinkman

“Als jonge jongen ben ik groot geworden in de vakwerkmast, prachtig vond ik het! Geen wonder dat ik zo lang ben blijven hangen."

Frank Brinkman

Frank Brinkman heeft er al een carrière van 35 jaar opzitten bij SPIE en denkt er niet aan om te stoppen. Hij is altijd werkzaam geweest in de hoogspanningstak en daar ligt zijn hart. Op dit moment is hij uitvoerder op het project Eemshaven. Het werk in combinatie met de mensen, is het voor Frank.

“Als jonge jongen ben ik groot geworden in de vakwerkmast, prachtig vond ik het! Geen wonder dat ik zo lang ben blijven hangen. Dit werk brengt zoveel variatie en spanning met zich mee en het verveelt nooit. Voor mijn werk heb ik de halve wereld gezien, zo ben ik in Amerika, Canada en Hongkong geweest. Het is prachtig om daar je werk uit te kunnen oefenen. Ook heb ik voor SPIE een jaar in Noorwegen gezeten. Ik heb dus genoeg van de wereld gezien.

Als je dit werk doet moet je uit bepaald hout gesneden zijn. Ik kan er de vinger niet op leggen maar in het team matchen we heel goed. We zijn een beetje ondeugend en willen een lolletje willen trappen. Uiteraard zijn we tegelijkertijd ook serieus met ons werk bezig, je moet 100% op elkaar kunnen vertrouwen zoveel tientallen meters boven de grond. Dat zit in het team wel goed, we spenderen ook zoveel uur met elkaar. We werken vaak op projecten en dan zitten we met een clubje van maandag tot vrijdag in een huisje. Beregezellig is dat! Natuurlijk ben je elkaar ook eens beu, maar dat hoort erbij.

Sinds twee jaar werk ik op het project van TenneT in Eemshaven en ik kan wel zeggen dat de jonge gasten met wie ik werk me jong houden. Als uitvoerder vind ik het belangrijk dat ik weet hoe het met hen gaat. Zitten ze lekker in hun vel of zitten ze ergens mee? De sfeer moet goed zijn om dit te kunnen uiten, het zijn toch wel mijn jongens!”

SPIE ben ik?

Doe de test en ontdek welke uitdaging bij jou past!

Doe de test