lines-animated

“Voor mij is SPIE wél zichtbaar” 

Rosanne Boekestijn

“Voor mij is SPIE wél zichtbaar” 

Rosanne Boekestijn

“Wij doen ons werk pas echt goed als niemand ons ziet”, wordt regelmatig gezegd door onze collega’s. Rosanne Boekestijn denkt daar anders over. Zij zocht een werkgever met wie ze impact kon maken. En dan op ons allemaal.  

“SPIE is een heel belangrijke schakel in de levende wereld. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar zonder SPIE zouden veel processen niet draaien en technische ontwikkelingen niet mogelijk zijn. Hoe gaaf is het dan om een bijdrage te mogen leveren zodat dat niet gebeurt. Vooral als we stappen maken op het gebied van duurzaamheid of het gebruik van nieuwe technieken, ben ik er extra trots op om voor SPIE te werken. 

Sinds 2021 volg ik het Technisch Management Traineeship bij SPIE. Dat betekent dat ik in twee jaar tijd op vier verschillende plekken in de organisatie mee ga werken. Ik begon bij de afdeling e-mobility, om deze dienstverlening van SPIE verder uit te rollen. Vervolgens heb ik bij de business unit Healthcare bezig gehouden met data en dashboarding. Momenteel werk ik mee aan het project bij Emmi, waar een hele nieuwe geitenmelkpoederfabriek wordt gebouwd en na de zomer ga ik het calculatieproces van de business unit Fire Protection & Security onder de loep nemen en verbeteren. Hoeveel afwisseling wil je hebben? 

Bij mijn huidige opdracht kom ik helemaal tot bloei. Waar ik de eerste twee opdrachten nog zoekende was, weet ik nu veel beter wat ik wel en niet leuk vind, durf ik werkzaamheden naar me toe te trekken en word ik er steeds beter in om doelstellingen te concretiseren. Ik denk dat dat komt door de projectomgeving. Dat heeft een kop en een staart en wij moeten er met z’n allen voor zorgen dat we een mooi resultaat neerzetten. Iedere dag komen we nieuwe dingen tegen; er is zo veel dat moet gebeuren. Ik heb verschillende contacten op verschillende niveaus. Dat is soms lastig, maar uitdagend en daarom leuk. Ik vind het vooral gaaf om samen met anderen ergens naartoe te werken en vooruitgang te zien. 

De collega’s van SPIE spelen een belangrijke rol in mijn ontwikkeling. Ze geven me de ruimte om te leren en ik krijg veel vrijheid om verantwoordelijkheden op me te nemen.  Vroeger had ik er nog wel eens een handje van om taken in één keer perfect te willen doen, maar nu besef ik me dat dat niet altijd kan en hoeft. Ik krijg de kans om dingen te proberen en waar nodig mezelf te verbeteren. Als ik hulp nodig heb, mag ik het vragen; mensen zijn aanspreekbaar en behulpzaam, op alle niveaus. De perfecte omgeving om snel te leren. 

Ik kende SPIE al voordat ik er solliciteerde. In de coronatijd werkte ik bij Demcon, waar SPIE ook mensen rond had lopen. Ik heb de opleiding Biomedical Engineering aan de Universiteit Twente afgerond en ik wilde vooral iets nuttigs doen. Een logische vervolgstap zou zijn om het onderzoek in te gaan, maar dat zag ik niet zitten. Ik wilde me bemoeien met toegepaste techniek, innovatieve ideeën en bedrijfsmatige processen. Die kans kreeg ik bij SPIE in haar traineeship. Bij SPIE is dat extra leuk, omdat het werk van SPIE impact heeft op iedereen. Voor mij is dat heel zichtbaar. 

Het traineeship biedt, naast een kijkje in de uitgebreide keuken, ook het voordeel dat je wordt gecoacht door een directielid. In mijn geval is dat onze CEO, Lieve Declercq. Je kunt je wel voorstellen dat ik daar hartstikke veel van leer. Een ander voordeel van SPIE vind ik de arbeidsvoorwaarden, die mij het gevoel van vrijheid geven. We hebben veel vrije dagen en ik heb een leaseauto. De flexibele arbeidsvoorwaarden, die vorig jaar zijn geïntroduceerd, vind ik ook iets goeds. Ik maak er zelf nog geen gebruik van, omdat het arbeidsvoorwaardenpakket voor mij op dit moment prima is. Maar het geeft wel aan dat SPIE hierin met je meedenkt. Arbeidsvoorwaarden die niet op papier staan, maar die voor mij wel belangrijk zijn, zijn de sfeer en netwerkfaciliteiten, zoals bijvoorbeeld Young SPIE. Straks ga ik op zoek naar een mooie uitstroomfunctie binnen SPIE om me verder te ontwikkelen. SPIE heeft mij, met het traineeship, de ideale start van mijn carrière gegeven. 

Wil jij ook starten als trainee bij SPIE? Solliciteer direct

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures