lines-animated

"Op dit moment kan ik me helemaal uitleven in de energietransitie en ik hoop dat ik dat nog vele jaren mag doen."

Hendrik Lantinga

"Op dit moment kan ik me helemaal uitleven in de energietransitie en ik hoop dat ik dat nog vele jaren mag doen."

Hendrik Lantinga

Hendrik Lantinga is ruim 13 jaar in dienst van SPIE en werkt sinds tweeënhalf jaar als projectcoördinator op het project ‘hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten’. “Een prachtig mooie plek om te werken met een fijn team”. Hendrik vindt het vooral belangrijk dat hij met dit project iets toevoegt aan de energietransitie.

“Vanwege de enorme toename in duurzame energie en de transportschaarste die hierbij komt kijken wordt de hoogspanningsverbinding van Eemshaven naar Vierverlaten (bij Groningen) uitgebreid. Het project Vierverlaten - Eemshaven 380 maakt het mogelijk dat de transportcapaciteit wordt uitgebreid. Het vervangen van de huidige 220 kV verbinding door een 380 kV verbinding geeft meer ruimte in de transport van energie. Het nieuwbouw station wat SPIE hiervoor bouwt op locatie Vierverlaten zorgt voor de verbinding met het bestaande 220 kV station. Zo komt er voldoende capaciteit voor een betrouwbaar elektriciteitsnet. Een project waarmee we echt iets toevoegen aan Nederland.

Ruim 13 jaar geleden ben ik als monteur bij SPIE gedetacheerd en na een jaar ben ik vast in dienst gekomen. Na een aantal jaar kwam er een plek vrij bij de divisie Energies, een tak die ik heel interessant vind. Nog steeds ben ik erg blij met SPIE als werkgever, er kan gewoon heel erg veel. Na jarenlang als monteur gewerkt te hebben wilde ik graag iets anders, dat was mogelijk dus ben ik met opleidingen en cursussen naar technicus gegroeid en vervolgens naar projectcoördinator. “Ik kan wel zeggen dat ik hier heel erg op mijn plek zit. Een ontzettend fijn team waar we enorm kunnen lachen met elkaar!

In het nieuwe studiejaar wil ik graag starten met een hbo-opleiding technische bedrijfskunde. Ik vind het belangrijk om me verder te blijven ontwikkelen en mijn huidige kennis te verbreden. Daarnaast moet ik wel zeggen dat ik overal om me heen hoor dat de nadruk, in bijna elke branche, vooral ligt op doorgroeien. Persoonlijk denk ik dat de focus daar niet persé op hoeft te liggen. Het is ook goed als je wil blijven doen wat je doet en daar alle plezier uithaalt. Dat is het belangrijkste. Je kunt naast doorgroeien ook je kennis verbreden en verdiepen, dat is voor een bedrijf minstens net zo waardevol. Kortom, doe wat je leuk vindt en waar je goed in bent!

Voordat ik bij SPIE kwam werken had ik niet door hoeveel techniek we eigenlijk in huis hebben. Door de jaren heen en door het werk bij verschillende divisies heb ik nu door dat SPIE zoveel verschillende technieken onder de knie heeft. Het is een understatement dat ik daar erg trots op ben.

Op dit moment kan ik me helemaal uitleven in de energietransitie en ik hoop dat ik dat nog vele jaren mag doen.”

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures