lines-animated

“We zijn supertrots, maar uiten dat vooral intern” 

Vincent Baak

“We zijn supertrots, maar uiten dat vooral intern” 

Vincent Baak

Vincent Baak is sinds 2,5 jaar in dienst bij SPIE als project coördinator bij het Noordzeekanaal. Dat vindt hij persoonlijk een van de mooiste infraprojecten van Nederland. En hij kan het weten, want hij ziet alle onderdelen van het areaal. SPIE zorgt ervoor dat hij daar een gevoel van ultieme vrijheid voor krijgt.  

“Ik heb een hele leuke functie als project coördinator, want ik ben van begin tot eind overal bij betrokken. Het prestatiecontract dat wij voor dit areaal hebben, houdt voor een groot deel in dat we de objecten beheren en onderhouden. De activiteiten en projecten die daar uit komen, komen bij mij terecht. Als ik kan kiezen, kies ik de projecten waar zowel E- als W-expertise voor nodig is. Dan stel ik een team samen met alle benodigde competenties. Het voordeel van SPIE is, dat we een grote ‘eigen’ vijver hebben om uit te vissen. Zo werk ik regelmatig samen met collega’s uit andere business units. En als het even kan, werk ik zelf ook mee in de uitvoering. 

Voordat ik bij SPIE kwam werken, kende ik het nog niet echt. Alleen van de witte busjes. Als ik zie wat we allemaal doen, in al die verschillende markten, vind ik dat we onze trots echt wel wat meer naar buiten mogen uitdragen. Wij zorgen hier bijvoorbeeld voor de waterhuishouding van Nederland. Dat is niet niks. En dat is nog maar een van onze honderden projecten. 

De voornaamste reden dat ik het zo naar mijn zin heb zit ‘m in de vrijheid die ik krijg om projecten aan te pakken. Ik kan overal werken, het is afwisselend en mijn leidinggevenden geven mij de ultieme vrijheid om alles zelf in te regelen en om te bedenken hoe ik het wil. Ik heb ervaren collega’s om me heen met dezelfde mentaliteit. Want je moet wel met die vrijheid om kunnen gaan.  

Daarnaast zijn er bij SPIE oneindig veel doorgroeimogelijkheden. Dat is het voordeel van de omvang en breedte van SPIE. Mooi daarbij is dat er eerst naar de mens wordt gekeken: wat is voor jou als persoon belangrijk? Als je als persoon ontwikkelt, word je ook een betere werknemer. Die ontwikkeling gaat snel, omdat je dagelijks nieuwe uitdagingen krijgt, je krijgt te maken met nieuwe technieken, nieuwe kennis, zeker bij zo’n groot project als waar ik zit. En als je dan omringd bent door mensen met passie voor techniek, dan zit je toch helemaal op je plek?! 

Ik zit nu in een traject om door te groeien tot project manager. Onze business unit is een goed voorbeeld van de platte organisatie die SPIE is. Mijn manager is ‘one of the guys’, waardoor hij perfect weet wat iedereen nodig heeft, waar ieders krachten liggen en wat de potentie van het team is. Oprechte persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat we samen groeiplannen kunt maken. Ik kijk uit naar mijn toekomst bij SPIE.  

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures