lines-animated

“Ik kan enorm genieten van andermans succes” 

Peter Broeders

“Ik kan enorm genieten van andermans succes” 

Peter Broeders

Peter Broeders heeft een kloppend SPIE-hart. Al vroeg bleek dat hij het beste tot zijn recht kwam als hij leren kon combineren met werken. Omdat er op de streekschool geen plek was voor de timmermansopleiding, koos hij dan toch maar voor elektrotechniek.  

“Mijn vader was docent elektrotechniek en dat zo’n beetje in de hele familie. Dat wilde ik dus eigenlijk per se niet. Maar goed, toen er geen plek was, ben ik toch maar overstag gegaan. Ik kwam te werken bij Electron, dat later werd overgenomen door SPIE. Ik had er blijkbaar toch talent voor, want ik was zo klaar met de opleiding en bij Electron kreeg ik snel een vast dienstverband aangeboden. Ik groeide van leerling monteur, naar monteur, naar leidinggevend monteur; iedere keer kreeg, of greep, ik een kans. Dat is typisch SPIE: alle mogelijkheid om door te groeien. 

Toen ik chef monteur was en inmiddels niveau 4 Elektrotechniek had behaald, sprak ik met mijn leidinggevende over hoe ik mijn toekomst zag. Hij zei: “Dit is het en dit blijft het.” Dat was niet wat ik wilde horen, dus daarna hebben we samen mijn ontwikkelpad uitgestippeld en ben ik in deeltijd de Hbo-opleiding Industriële Automatisering gaan doen en werd ik werkvoorbereider. Bij SPIE, want Electron was inmiddels overgenomen door SPIE. Door mijn ambitie uit te spreken werd ik zichtbaar in de organisatie en werd ik eerst projectleider en later projectmanager. Daar kijk ik met het meeste plezier op terug; die multidisciplinaire projecten, dat is het allerleukste wat ik heb gedaan. 

En toen heb ik een klein uitstapje gemaakt. Op dat moment was dat goed, maar al snel merkte ik dat ik niet op mijn plek zat. Gelukkig werd ik teruggevraagd door SPIE. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik kwam in de rol van operationeel manager en inmiddels ben ik Business Unit Manager. Het hele pad heb ik doorlopen. Nu nog directeur! 😉 

In mijn huidige functie heb ik veel aandacht voor de mensen in mijn team. Daarbij kijk ik naar wat mensen wél kunnen. Dat motiveert en motivatie is het allerbelangrijkste voor mij. Door mijn carrière binnen SPIE denk ik dat ik vrij goed kan vertalen wat er mogelijk is binnen SPIE. Ik ben een goed voorbeeld van de ontwikkelmogelijkheden binnen SPIE. Als iemand open staat om te leren, is het aan mij om diegene vertrouwen en de ruimte te geven om zich verder te ontwikkelen. Fouten maken mag, zolang je er maar van leert.  Belangrijk daarbij is dat je er wel je verantwoordelijkheid voor neemt. Mensen die er een succes van willen maken, slagen zeker bij SPIE. Ze kenmerken zich door gedrevenheid, passie voor techniek en voor het werk dat ze doen. 

Het allerleukste aan SPIE vind ik de collega’s en de diversiteit. De diversiteit van het werk, de klanten, de projecten, maar ook de collega’s en hun enthousiasme. Ik krijg veel vertrouwen en vrijheid om mijn werk te doen. Daarnaast vind ik het extra leuk om met jongeren te werken en ze te begeleiden. Ik kan enorm genieten van andermans succes. Je kunt van iedereen iets leren, maar doe het daarna vooral op je eigen manier. Blijf dicht bij jezelf, dan ontwikkel je vanzelf. En dat kan bij SPIE.” 

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures