lines-animated

“Van microchipmachines tot operatiekamers – wij zorgen dat cleanrooms ook écht clean blijven. Dat is mooi en dankbaar werk.”

Robin Sturrus

“Van microchipmachines tot operatiekamers – wij zorgen dat cleanrooms ook écht clean blijven. Dat is mooi en dankbaar werk.”

Robin Sturrus

“Mijn liefde voor techniek was er al vroeg. Als klein jongetje wilde ik weten hoe auto’s precies werken en in elkaar zitten. Dus het was niet gek dat ik jaren later Automotive ging studeren. Ik richtte me op de wegligging van auto’s, maar dat was echt een nichemarkt. Uiteindelijk werd ik programmeur van een verfspuitrobot. Heel gaaf, maar na vijf jaar werd het wel eentonig.”

“Ik zocht wat anders. Ik speelde Indeed uit en veroverde LinkedIn. Uiteindelijk kwam SPIE voorbij en was ik al snel verkocht. Afwisselend, divers, uitdagend en nieuw: dit is alles waar ik naar op zoek was! Ik ben hier nu sinds een halfjaar servicemonteur Validatie van bijzondere ruimtes. Daarbij moet je denken aan cleanrooms en operatiekamers. Ik zorg dat die ruimtes voldoen aan strenge eisen. Zo meet ik bijvoorbeeld of de luchtbehandeling op orde is, of de filters nog goed werken, de afzuiging, de luchtdruk… Het is allemaal belangrijk om te checken.”

Van microchips naar medische complexen

“Een van onze klanten is ASML in Veldhoven. In een cleanroom produceren zij de machines die microchips maken. Dat is zo’n ontzettend nauwkeurig proces, dat zelfs een klein stofdeeltje al voor een defect product kan zorgen. Daarom dragen we een beschermingspak en zorgen we dat de cleanrooms ook écht clean blijven. We doen metingen, lossen technische storingen op en rapporteren onze bevindingen. Dat maakt het zulk interessant werk: het is technisch én afwisselend.”

“Die afwisseling zit ’m in de werkzaamheden, maar ook in de locaties. De ene week zit ik in Veldhoven, de andere week in operatiekamers van ziekenhuizen. Laatst waren we bijvoorbeeld in een operatiekamercomplex, waar we tien kamers moesten valideren. Ik vind dat mooi en dankbaar werk, omdat je indirect ook mensen helpt die daar behandeld worden. Dat kom je niet vaak tegen in de technieksector.”

Blijven leren

“Bij SPIE creëren ze een omgeving waarin ik kan groeien. Zo loop ik mee met Vincent, die al tien jaar ervaring heeft. Hij is een soort mentor en leert mij een manier van denken en werken aan. In de verfspuiterij is het natuurlijk een nogal vieze bende, maar in de Validatie werk je juist superschoon en ligt de focus op kwaliteit. Ik leer deze wereld kennen en mag zelf van alles uitzoeken. Systemen uitkammen en begrijpen wat metingen precies betekenen: dat vind ik geweldig.”

“De focus voor de komende tijd ligt dus op het mezelf eigen maken van alles wat bij Validatie komt kijken. Daarnaast heeft SPIE me een ROVC-opleiding aangeboden om de basis van luchtbehandeling te leren. In een paar weken tijd leer ik precies hoe dat werkt: van de natuurkundige principes achter de metingen tot aan hoe je hydraulische schakelingen opbouwt. Er zijn zoveel mogelijkheden binnen dit bedrijf. Ze investeren in mij en mijn ontwikkeling en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.”

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures