lines-animated

"Mijn creativiteit zit in het vertalen van de klantvraag naar de oplossing"

Paul Kemme

"Mijn creativiteit zit in het vertalen van de klantvraag naar de oplossing"

Paul Kemme

In 2014 is Paul Kemme als afstudeerder bij de afdeling PULSE binnengekomen en nooit meer weggegaan. In zijn rol als consultant kan hij zijn creativiteit kwijt in het vertalen van de klantvraag naar een oplossing.

“Na mijn afstuderen ben ik begonnen als specialist bij PULSE Core, een data- en analyseplatform van voormalig Worksphere waarbij we allerlei soorten gebouwdata vanuit installaties en andere databronnen halen, die combineren en hier onze eigen intelligentie over toepassen. Daarmee kunnen we vervolgens gebouwen comfortabeler, gezonder en duurzamer maken. Door het verbeteren van de prestaties van gebouwen kunnen we klimaatinstallaties efficiënter laten draaien waardoor je energie kunt besparen maar tegelijkertijd ook het binnenklimaat kunt verbeteren. Gebruikers krijgen dus minder klachten en blijven gezonder en productiever. In deze rol was ik vooral bezig met de implementatie van het systeem en dat alle data juist gekoppeld werd.

Nu ben ik met name bezig om vraag en aanbod op elkaar te laten aansluiten, ontzettend interessant om die omslag te maken. Voorheen verkochten wij het platform en nu draaien we het om naar wat heeft de klant nodig en hoe kunnen wij daarmee helpen. Dat is een hele andere denkwijze waar ik heel veel energie uit haal. Met deze omslag zijn we nu volle bak bezig en hier ligt alle focus op.

Op dit moment gebeurt er erg veel en is het werk ontzettend afwisselend. We krijgen hele interessante klantcases waar een aanbieding voor gemaakt moet worden. Het is een uitdaging om een goede aanbieding te maken waarin we onze toegevoegde waarde echt kunnen bewijzen. Twee interessante projecten die we laatst hebben gedaan zijn bijvoorbeeld voor Eindhoven Airport en het Van Gogh Museum. Wij hebben daar met PULSE Connect een verbinding gemaakt tussen de gebouwbeheersystemen. Dit is de software die de klimaatinstallatie aanstuurt, daarin zit heel veel data. Wij kunnen daar op een veilige manier data uithalen zodat dit niet voor kwaadwillenden beschikbaar is.

Mijn werk is ontzettend leuk en veelzijdig. We werken in een zeer hecht team en ik kan wel zeggen dat we voor elkaar door het vuur gaan. Ik zit goed op de plek waar ik nu zit, ik heb mogen proeven aan specialist, projectleider en teamleider, maar als consultant kan ik echt toegevoegde waarde leveren. Voor standaard toepassingen moet je niet bij mij zijn. Mijn creativiteit zit in het vertalen van de klantvraag naar de oplossing, wat kunnen wij bieden. Dat maakt het zeker uitdagend omdat het zeer nieuw is wat we doen maar wel ontzettend leuk.”

SPIE ben ik?

Doe de test en ontdek welke uitdaging bij jou past!

Doe de test