lines-animated

"Het mooiste aan mijn baan vind ik dat ik mag ondernemen, maar wel met het grote vangnet van SPIE achter me."

Adriaan Eveleens

"Het mooiste aan mijn baan vind ik dat ik mag ondernemen, maar wel met het grote vangnet van SPIE achter me."

Adriaan Eveleens

Adriaan Eveleens zit al zijn hele werkende leven in de retail en heeft vier jaar geleden de overstap gemaakt naar SPIE. Hij is nog elke dag blij met zijn keuze. Als operationeel manager komt zijn passie voor de retail en energietransitie samen. Een enorm mooie uitdaging.

“Ooit ben ik begonnen als monteur in de retailwereld, mijn basis was elektrotechniek maar ik heb mijn kennis verbreed naar koel- en klimaattechniek en ben zodoende allround geworden. Uiteindelijk ben ik doorgestroomd naar operationeel manager waar ik heel veel voldoening uithaalde. Vier jaar geleden belde een oud-collega op om te vragen of ik interesse had om bij SPIE aan de slag te gaan. In eerste instantie was dit een nee, ik ben niet zo’n jobhopper. Op een gegeven moment zei hij dat SPIE enorm meewerkt aan de energietransitie. Daar heb ik lang over nagedacht en uiteindelijk de beslissing genomen om het te doen, daar heb ik geen seconde spijt van gehad.

Bij SPIE komt samen wat ik graag wil, retail is mijn passie en de reden waarom ik elke dag met heel veel plezier naar mijn werk rijd. De energietransitie waar SPIE voor staat en nu in de retail ook heel belangrijk is, is ook ontzettend interessant. Fijn dat alles hier nu samen komt.

Bij SPIE ben ik operationeel manager van de retailtak, wij doen o.a. verbouwingen in winkels, in de food en non-food. Een tijd geleden hebben wij een mooi project binnengehaald voor het nieuwe pand van MVRO, een belangrijke opdrachtgever voor ons in food retail. Die wilde ik zo graag binnenhalen en dat is gelukt. Met het team hebben we dat kantoor van onder tot boven ingericht, wat best een technische uitdaging was. Een van de werkzaamheden was een klimaatinstallatie bouwen. Gelukkig hebben we bij SPIE heel veel werktuigbouwkundige kennis. In dit pand kwam alles samen, we paste slimme elektrotechniek toe waaronder een fantastische installatie voor de verlichting maar ook de data installatie en het hele klimaat- en luchtbehandelingssysteem. Aan het einde kwam PULSE Core van SPIE om de hoek kijken om het management en beheer van het kantoor te integreren. Zij hebben als het ware het pand ‘slim’ gemaakt.

Ik vind het werken in de retail geweldig, ik denk dat mensen het echt leuk vinden om hierin te werken of het haten. In de retail zit een snoeiharde deadline, een winkel moet klaar zijn en open kunnen. Daar is geen discussie over mogelijk. Als de winkel niet opengaat door toedoen van ons, dan kan je het wel schudden. Dat geeft voor mij een kick. Na al die jaren vind ik het nog steeds leuk. Ik ga graag naar openingen toe om te kijken wat we klaargespeeld hebben. Dit hebben wij als team gedaan, dan ben ik trots, heel trots. Je ziet echt wat je gemaakt heb, ik krijg daar nog steeds een warm gevoel van.

De winkels mogen doorgaans maar een week tot anderhalve week dicht zijn, dat is kort. Dan red je het niet als je daar alles moet doen. Daarom prefabben we veel, bij ons op kantoor pakken we al veel uit en leggen alles gestructureerd klaar. Schuiven het in een container en rijden het naar de desbetreffende winkel. Daar hoeft de monteur bijna geen gereedschap te gebruiken om alles in de winkel te monteren. Bijkomend voordeel is dat we het verpakkingsmateriaal niet op locatie hebben en veel beter kunnen scheiden, veel duurzamer.

Ik vind het zelf erg belangrijk om regelmatig op een project aanwezig te zijn. Als team zijn wij plat en transparant, daardoor zit er een hoge gedrevenheid in. De mensen die hier werken willen echt in de retail werken. Iedereen heeft in beginsel zijn eigen project maar als er wat aan de hand is springt iedereen voor elkaar in de bres. Dat vind ik mooi om te zien, de sfeer is fantastisch.

Het mooiste aan mijn baan vind ik dat ik mag ondernemen, maar wel met het grote vangnet van SPIE achter me. Ik mag mij de hele dag bezighouden met de allerleukste werkzaamheden. Ik krijg er energie van om met klanten aan de uitdagende projecten te werken, daar krijg ik alle ruimte voor. Ik zit in de herfst van mijn carrière maar ik hoop dat ik binnen SPIE nog veel mag toevoegen aan de energietransitie. Daar heb ik enorm veel zin in, om te zorgen dat we daar echt koploper in worden, samen als partner van onze opdrachtgevers.

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures