lines-animated

Het traineeship van Yannick

Technisch Management Trainee bij SPIEHoi, ik ben Yannick en ik kom uit Deventer. Ik heb daar altijd hockey gespeeld  en verschillende bijbaantjes gehad. Na mijn middelbare schooltijd ben ik gaan studeren in Groningen, waar ik een fantastische studententijd heb gehad. In Groningen heb ik de Bachelor Technische Bedrijfskunde gestudeerd. Ook heb ik bij de hockey in het studentenbestuur gezeten. Na mijn bachelor merkte ik dat binnen elk project in het bedrijfsleven een financieel component belangrijk is, daarom ben ik een Pre-msc Finance gaan doen. Toch miste ik hier wat technische diepgang. Daarom ben ik geswitcht naar Biomedical Engineering aan de TU Delft.

Via LinkedIn ben ik uitgenodigd voor het inhouse evenement. Voordat ik daarheen ging, heb ik telefonisch kennis gemaakt  omdat ik SPIE nog niet kende. Na dat gesprek ben ik enthousiast geworden en ben ik de sollicitatieprocedure ingegaan. Het meest interessante van SPIE vond ik de technische diepgang. Ook sprak het me aan dat je bij SPIE de combinatie van een tastbaar eindproduct en een onderzoekende kant hebt.

De reden dat ik voor een traineeship heb gekozen is omdat ik niet goed wist welke kant ik op wilde en een brede interesse heb. Binnen het traineeship krijg ik  de kans om erachter te komen waar ik goed in ben en waar ik het meest in geïnteresseerd ben.

Bij mijn eerste opdracht heb ik me bezig gehouden met energiemonitoring. Dit deed ik bij de divisie Industry Services, bij de afdeling Business Development. Ik had hier een hele dynamische rol. Ik mocht meewerken aan een nieuwe business propositie. Innovatie, digitalisering en in een adviserende rol werken, kwamen in deze opdracht heel erg terug. Dit zijn thema’s die ik erg interessant vind, dus ik sluit niet uit dat ik hier later nog mee door zou willen.Mijn tweede opdracht ga ik doen binnen de Finance & Control afdeling om te werken aan een proces optimalisatie. Dit sluit aan op mijn finance achtergrond en geeft me de kans de financiële kant van het bedrijf te begrijpen.  Ik ben voornamelijk te vinden in Amsterdam, Schiedam en Groningen, maar eigenlijk zit ik overal en nergens. Ik ben dus veel onderweg en kan veel netwerken. Het is een hele vrije vorm van werken en dat bevalt me heel goed. Wel moet je goed met die vrijheid kunnen omgaan, dat is niet voor iedereen weggelegd. Zelf heb ik daar in het begin aan moeten wennen, maar je vind je weg daar vanzelf wel in.

Ik hecht veel waarde aan het contact onderling tussen de trainees. We zijn regelmatig bij elkaar voor de groepsopdracht of een borrel. Het is fijn als je tussendoor kan sparren met elkaar en ervaringen met elkaar te delen. Ook tijdens de trainingen die we eens per maand hebben, zien we elkaar regelmatig. De timemanagement in Outlook training vond ik erg nuttig en was heel praktisch toepasbaar. De trainingen zijn afwisselend tussen persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Volgend jaar krijgen we een budget om zelf onze trainingen te kiezen. Ik wil deze het liefst inzetten voor een Lean Six Sigma Green Belt en een Prince2 training.

Het traineeship bevalt mij tot nu toe erg goed en het is voor mij de perfecte mogelijkheid om met alle vrijheid veel te leren in een organisatie die vooruit wil in de techniek. Je wordt hier serieus genomen en er is veel mogelijk. 

lines-animated

Ben je benieuwd wat het Technisch Management Traineeship jou te bieden heeft?