lines-animated

“Ik zit echt op mijn plek hier. De sfeer is fijn en ik krijg volop de kans me te ontwikkelen!”

Nikki Boon

“Ik zit echt op mijn plek hier. De sfeer is fijn en ik krijg volop de kans me te ontwikkelen!”

Nikki Boon

Haar stage was nog niet voorbij of ze kreeg al de vraag om te blijven. Zo kwam Nikki Boon als werkvoorbereider in dienst bij SPIE. Inmiddels is ze een halfjaar verder en bijna klaar met haar eerste project. “Ik zit echt op mijn plek hier. De sfeer is fijn en ik krijg volop de kans me te ontwikkelen!”

“SPIE was voor mij de ideale keus toen ik nog Facility Management studeerde en een stage zocht. Ik vond het al leuk dat ik aangenomen werd, maar helemaal dat ik na mijn stage mocht blijven. Waar dat enthousiasme vandaan komt? Ik vind hier veel aansluiting bij interesses die ik al tijdens mijn opleiding ontdekte. Zo was ‘Huisvesting’ mijn favoriete vak. Daarin leer je bijvoorbeeld om een gebouw zó in te richten dat mensen er optimaal in kunnen wonen of werken. Ik vond het geweldig om onderzoek te doen naar inrichtingsmogelijkheden, projectmatig te werken en bij te dragen aan iets tastbaars. Allemaal dingen die ik nu ook doe bij SPIE.”

Blij met advieskant

“Tijdens mijn studie volgde ik een minor Circulaire Economie. Daarin merkte ik dat vooral kennis over duurzame bouwkunde mijn aandacht trok. En dat ik enthousiast werd als ik mede-minorstudenten hoorde vertellen over hún hoofdstudie: Bouwkunde. Ook daarom was ik blij dat ik in de bouwwereld terechtkon. Mijn stageopdracht bij SPIE was een advies ontwikkelen voor de gemeente Gooise Meren. Hoe kon een monumentaal pand energiezuiniger worden én meer gebruikers krijgen, zonder dat het schade opliep of te ingrijpende aanpassingen nodig had?”

“Ik mocht mijn antwoord zelf aan de klant presenteren. Die reageerde heel positief, net als mijn stagebegeleider van SPIE. En ik merkte bij die presentatie hoe fijn ik advieswerk vond. Ik ben daarom blij dat mijn huidige baan bij SPIE ook een advieskant heeft: als werkvoorbereider zet ik op een rij wat er allemaal nodig is om te bouwen wat de klant wil. Van de bouwketen tot bouw- en veiligheidsmaterialen.”

Aantrekkelijke afwisseling

“Ik faciliteer hier kortom het primaire proces. En dat is precies waar mijn studie Facility Management op gericht is. Toch zijn er bij SPIE niet veel mensen met deze opleiding. De meesten hebben een achtergrond in de bouw. Gelukkig vond mijn projectmanager het geen probleem dat ik die níet heb, en dus ook nog geen bouwkundige kennis. Hij zag mijn talent voor organiseren, plannen en overzicht houden. ‘Kennis kun je opdoen’, zei hij. ‘Maar jouw soort vaardigheden zijn moeilijker aan te leren; die heb je of heb je niet.’”

“Hij wist bovendien dat ik me graag liet bijscholen. Zo doe ik nu mijn BOB-opleiding Elementaire Bouwkunde A. En begin ik binnenkort aan de B-variant. Fantastisch dat ik via SPIE de mogelijkheid krijg om bouwkundige kennis op te doen! En dat ik direct alles wat ik leer in de praktijk kan brengen. Op dit moment help ik bijvoorbeeld bij de renovatie van een kantoorgebouw voor facilitaire diensten. Binnenkort begin in weer met een nieuw project. Ik weet nog niet welke, alleen dat het iets totaal anders kan worden. Dat soort afwisseling is leerzaam en trekt me daarom erg aan.”

Prettige insteek

“Ook heel fijn vind ik de warme sfeer hier. Het laagdrempelige contact met mijn collega’s en hun behulpzaamheid. Iedereen vertelt me bijvoorbeeld wat binnen hun eigen expertisegebied nodig is voor een opdracht waar ik mee bezig ben. Die behulpzaamheid geldt voor projectgebonden collega’s, zoals elektrotechnici van SPIE en onderaannemers. Maar zeker ook voor de leden van mijn vaste team, met wie ik steeds van project naar project zal gaan.”

“Ik hoop dat ik snel ga groeien in mijn vak, maar dat gaat vast lukken. Zeker met alle steun die ik krijg, de vlieguren die ik maak én de opleidingen die ik via SPIE volg. Bovendien is dit een bedrijf dat zichzelf altijd wil aanscherpen. Als iets eens wat minder soepel gaat, wordt dat meteen een verbeterpunt voor de toekomst. Die insteek deel ik met mijn collega’s en helpt volgens mij om snel vooruitgang te boeken. Als professional, als team én als organisatie.”

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures