lines-animated

Het traineeship van Juliëtte

Technisch Management Trainee bij SPIE

Hoi, ik ben Juliëtte en ik kom uit Den Haag. Na mijn bachelor Technische Bestuurskunde heb ik de master Construction Management & Engineering gedaan, beide aan de TU Delft. In mijn vrije tijd loop ik hard en kook ik graag. Daarnaast heb ik een Instagram webshop in vintage interieur items waar ik druk mee ben.

Ik heb voor het een Technisch Management Traineeship bij SPIE gekozen omdat ik ondanks mijn technische achtergrond, best breed ben opgeleid. Ik wilde niet op één vaste plek beginnen, omdat ik nog niet precies wist wat ik wilde en er is ook nog zo veel meer te leren. Met dit traineeship leer ik nog zo veel meer door, dan wanneer ik in een vaste functie zou stappen. Daarnaast had ik het idee dat een traineeship mij zou helpen met het maken van de juiste keuze voor de toekomst. Ik kan nu op  verschillende plekken in de organisatie kijken en tegelijkertijd doorleren en ontwikkelen.

Ik had een lijstje waar mijn eerste baan aan zou moeten voldoen. Mijn voorkeur ging uit naar een internationaal bedrijf en een veelzijdige organisatie waar ik nog alle richtingen op kon. Bovendien wilde ik niet alleen maar adviseren, maar ook bij de uitvoering betrokken zijn. Op deze manier kan ik erachter komen wat het beste bij mij past en wat ik het leukst vind om te doen. Een perfecte match dus met het Technisch Management Traineeship van SPIE!

Ik werd benaderd op LinkedIn door veel bedrijven, waaronder door SPIE. Toen ben ik gaan kijken naar de vacature en leek het me eigenlijk heel erg leuk. Eerst kende ik SPIE nog niet, behalve van de witte auto’s en busjes op de weg. Toen ben ik me verder gaan verdiepen en ben ik het gesprek aangegaan. Een heel bijzonder en gaaf gedeelte van de selectieprocedure was een business case in de trein naar Parijs. We hebben toen in de Thalys in groepjes aan een case gewerkt en hebben dit vervolgens in Parijs aan de Franse directie mogen presenteren. Dat was wel even spannend.

In februari ben ik begonnen aan mijn eerste opdracht, bij de divisie Smart City & Energies. Ik word gelijk betrokken bij veel verschillende projecten, waardoor ik gelijk mijn netwerk flink kan uitbreiden. Ik ben betrokken bij drie projecten en ben daar omgevingsmanager van, dus ik zit gelijk veel in de uitvoering. Momenteel zijn we vooral bezig met hoogspanningsstations. Daarnaast  ben ik ook betrokken geweest bij sluizen, verkeer en vervoer.

Mijn opdracht is om een afdelingsplan te schrijven voor Omgevingsmanagement, omdat dit er tot op heden nog niet is en de vraag hiernaar steeds verder toeneemt binnen SPIE. Het tweede deel van mijn opdracht is om het omgevingsmanagement proces beter in kaart te brengen en met name de documentatie te structureren. Naast deze opdrachten ben ik begonnen aan een extra opdracht, die ik tijdens het tweede half jaar ook verder doorpak en dan ook wordt uitgebreid tot mijn hoofdopdracht. Hierin ondersteun ik bij het verbeteren van het inleenproces binnen SPIE.

De trainingen die we krijgen zijn tot nu toe erg leuk. Natuurlijk zijn niet alle trainingen voor je weggelegd, maar over het algemeen zijn ze heel leerzaam. Daarnaast bouw je door contactmomenten tijdens de trainingen een goede band op met je mede trainees en dat is heel waardevol.

We hebben naast onze eigen projecten, een groepsopdracht met de trainees. We zijn een HR- vraagstuk binnen SPIE in kaart aan het brengen en werken hier om de week op vrijdag aan. Natuurlijk gaat de laptop om 5 uur dicht en gaan we nog even borrelen met elkaar.

Als je nog niet precies weet welke richting je in wil dan zou ik het traineeship zeker aanraden. SPIE is een ontzettend grote organisatie en je kan daardoor een mooi netwerk opbouwen. Je komt op verschillende plekken in de organisatie te werken, waardoor je erachter kan komen wat je wel en niet leuk vindt!

lines-animated

Ben je benieuwd wat het Technisch Management Traineeship jou te bieden heeft?