HET TRAINEESHIP VAN FIONA 

Technisch Management Trainee bij SPIEIk ben Fiona. Ik ben trainee bij SPIE, ik vertel je graag wat ik doe. SPIE is een kritieke speler, juist in deze tijd gaan onze werkzaamheden voor het overgrote deel ongestoord door. SPIE is in deze bizarre tijden echt onmisbaar. Als trainee zorg ik ervoor dat jij droge voeten houdt door onder andere het Noordzeekanaal te onderhouden. Daarnaast zorgt SPIE ervoor dat de installaties in ziekenhuizen blijven werken, de stoplichten niet in discolampen veranderen en dat jij stroom en wifi hebt om thuis te kunnen werken.

Als trainee zijn de mogelijkheden dan ook ongekend groot. Je krijgt verantwoordelijkheid vanaf dag 1, ook om je eigen carrière-pad vorm te geven. Zo heb ik in het eerste half jaar als ‘Operational Excellence Consultant’ binnen TechFM meerdere optimalisaties gerealiseerd. En nu sta ik als projectleider met mijn helm op bij het Noordzeekanaal. Wat ik als volgende project wil gaan oppakken is aan mij. Deze vrijheid maakt het traineeship van SPIE uniek en een aanrader voor iedereen.Elke dag is weer een nieuw avontuur. Op het Noordzeekanaal gebeurt van alles en vliegen de dagen voorbij. Een half jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat ik dagelijks met de mannen als projectleider op de sluizencomplexen zou staan. Een functie met ontzettend veel verantwoordelijkheid, en dat als ‘onervaren’ trainee.

Dat vind ik het mooie aan SPIE. SPIE, een enorm installatie bedrijf, is ook echt overal aanwezig. Hierdoor kom je op de mooiste projecten en heb je de mogelijkheid om in alle branches een kijkje te nemen. Zo is SPIE actief bij bruggen en sluizen, het glasvezelnet, ziekenhuizen, fabrieken, windmolenparken en nog veel meer. Eigenlijk overal waar men met machines en installaties werkt. En dat in maar liefst 28 landen in meer dan 600 kantoren. Als trainee heb je veel vrijheid om je eigen carrière vorm te geven, alles is mogelijk, zolang je iets bijdraagt.


[ZPvd1] 
Nederland, het kikkerland onder het zeeniveau, blijft droog dankzij haar unieke waterbeheersing. Geen mens zit te wachten op natte voeten, maar weinigen weten wat er echt achter de schermen gebeurt. Zo is onlangs een van de zes pompen van het grootste gemaal van Europa in storing gekomen. SPIE, als hoofdaannemer van het Noordzeekanaal, installeerde in no-time 31 noodpompen om de capaciteit van deze pomp op te vangen. Een mega project, dat vliegensvlug is gegaan. Dit is slechts een voorbeeld van alle gave projecten die ik als trainee langs zie komen en waar ik deel van mag uitmaken.  
             
Trainee bij SPIE, van student in een faculteit naar projectcoördinator op de bouwplaats. Een vliegensvlugge verandering in een dynamische wereld. Als waterbouwkundige was voor mij de keuze voor SPIE, een installatiebedrijf, in eerste instantie niet voor de hand liggend. Totdat mij ter oren kwam dat SPIE een complete Bruggen-en-Sluizen tak heeft. Voordat ik het wist, liep ik dagelijks over de sluizencomplexen. Op deze foto sta ik op het puntje van het havenhoofd in IJmuiden, waar Spie samen met Van Oord bezig is met het herstellen van stormschade. Daarnaast heb ik de verantwoordelijkheid gekregen om als projectleider een project op het Noordzeekanaal aan te sturen. Super leerzaam en een unieke kans. SPIE is als ‘dienstverlener’ altijd in nauw contact met de klant. Je krijgt met alle soorten bedrijven te maken, van start-ups tot multinationals. Kortom, alles is mogelijk, dus meld je snel aan voor het Technisch Management Traineeship!

Ben je benieuwd wat het Technisch Management Traineeship jou te bieden heeft?