lines-animated

Het verhaal van Dylan

VONK trainee bij SPIE


 

Hoi, ik ben Dylan en ik kom uit Zeeland. Mijn eerste opleiding was een commerciƫle mbo opleiding, namelijk Marketing & Communicatie. Ik heb altijd de ambitie gehad om door te leren. Na het afronden van mijn studie ben ik Technische Bedrijfskunde gaan studeren op Fontys Hogeschool in Tilburg. Dit was een erg brede opleiding waar ik verschillende facetten heb kunnen zien. Van HR tot techniek, logistiek, financieel management en veranderkunde. Ik heb altijd veel interesse gehad in technische bedrijven, alleen wist ik nog niet waar mijn interessegebied precies lag. Vandaar dat ik graag een traineeship wilde gaan doen om dit uit te zoeken.


Tijdens mijn afstuderen ben ik heel toevallig al in contact gekomen met SPIE. Ik heb een aantal keer interviews afgenomen met medewerkers en vond het een interessant bedrijf. Nadat ik hoorde over het VONK-programma heb ik contact opgenomen met een recruiter om meer informatie op te vragen. Destijds had ik ook andere opties lopen maar de keuze is toch op SPIE gevallen. Mede doordat je veel vrijheid hebt en veel verschillende dingen kunt leren binnen het bedrijf.


Mijn eerste half jaar bestond uit twee opdrachten, een opdracht die compleet aansloot op mijn achtergrond en een opdracht omtrent het uitbrengen van een advies. In die rol heb ik advies uitgebracht over een vraagstuk omtrent een nieuw lichtplan binnen een fabriek die in zijn geheel vervangen moest worden. Ik heb de huidige situatie in kaart gebracht en het werkproces opgezet. Gaandeweg loop je tegen zaken aan, wijzig je dit weer en zorg je dat het een vloeiend proces wordt. Met de adviezen die ik heb gegeven wordt nog steeds iets gedaan, dat is heel tof.

In mijn tweede half jaar ben ik meer betrokken bij de uitvoering. Ik ga een verbeterproces opzetten, compleet anders dan mijn eerdere opdrachten. We kijken eerst met een onderhoudsscan waar de klant tegenaan loopt en vanuit daar het onderhoud optimaliseren, heel leuk om te doen.


Het is belangrijk om zelfstandig te zijn en initiatief te nemen tijdens het traineeship, maar je krijgt ook veel vrijheid wat wel prettig is. Je hebt de ruimte om te ontwikkelen en er is veel mogelijk, maak het bespreekbaar. De trainingen hadden wat overlap met mijn opleiding. Wel waren er interessante trainingen waar je echt wat aan hebt. Je leert evalueren en kennis toe te passen.

Volgend jaar krijgen we een opleidingsbudget. Wat ik daarmee wil gaan doen, hoop ik tijdens de opdrachten dit jaar duidelijk te krijgen. Ik moet voor mezelf de afweging maken in welke mate ik de techniek in wil. Projectleider staat niet bovenaan mijn lijstje, maar projectmanager heb ik meer oren naar, maar je staat dan wel een stuk verder van de techniek af. Ik ben er nog niet helemaal over uit en hoop dat gedurende het traineeship verder te ontdekken.

Als je nog niet precies weet waar je ambitie ligt, dan zou ik het traineeship zeker aanraden. Je krijgt echt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je te verdiepen in diverse sectoren en vakgebieden. Ook ben je bij SPIE heel flexibel in het werk bij verschillende vestigingen. 


lines-animated

Ben je benieuwd wat het VONK Traineeship jou te bieden heeft?