lines-animated

BBL traject 
Eerste monteur elektrotechniek

Werken

Een belangrijk onderdeel van deze 2-jaar durende beroepsopleiding is de beroepspraktijkvorming (bpv). Dit onderdeel volg je bij een erkend leerbedrijf... dat is dus SPIE. Hierbij voer je opdrachten uit die aansluiten bij je opleiding en je werkzaamheden binnen het leerbedrijf. 


Leren

Eén dag in de week volg je les op school of op een SPIE locatie om te werken aan de theorie van het vak. Dit wordt digitaal aangeboden en daar kun je op je eigen tempo doorheen werken. Je krijgt onderwerpen zoals algemene elektriciteitsleer en vak theorie. Je krijgt ook algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

En meer

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat jouw leertraject interessanter word binnen je eigen leer-werktraject.Iets voor jou?

Ben je op zoek naar een baan waarbij je je kan ontwikkelen tot zelfstandig techneut, dan is dit traject iets voor jou! Dit leer-/werktraject is een op maat gemaakt traject, waarin jouw persoonlijke ontwikkeling en professionele groei centraal staat. Als leerling monteur heb je een uitvoerende rol binnen een van onze afdelingen, zoals binnen de glasvezeltechniek, infratechniek of hoogspanningstechniek. Je voert zelfstandig werkzaamheden uit onder leiding van een ervaren SPIE-collega. Je werkt 4 dagen per week en gaat hiernaast 1 dag per week naar school. Hier zit je in de klas met andere SPIE-collega’s. Zo leer je in de praktijk alle kneepjes van het vak en op school de bijbehorende theorie. 


Solliciteer voor 31 januari2024. De opleiding start vanaf 1 maart 2024.

STAP 1 : Sollicitatie

Je solliciteert op de vacature van Technisch Management Traineeship. 

STAP 2: Telefonische kennismaking

We nemen zo snel mogelijk contact met je op nadat we je sollicitatie ontvangen hebben voor het plannen van een telefonische kennismaking. Is er een klik? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek op locatie. 

STAP 3: Kennismakingsgesprek

Je maakt kennis met onze collega's en we vertellen je graag meer over SPIE en het BBL traject. Tegelijkertijd zijn we natuurlijk erg benieuwd naar jouw verhaal!

STAP 4: Arbeidsovereenkomst

Spatten de vonken er vanaf tijdens het kennismakingsgesprek? Dan bieden we je graag een plekje aan in ons BBL traject. 

STAP 5: Starten bij SPIE!

Op 1 maart ga je van start bij SPIE. We heten je natuurlijk van harte welkom met een mooi introductieprogramma op één van onze vestigingen! 

Jaar 1

Je werkt mee aan mooie en uitdagende projecten op het gebied van duurzame energie (wind- en zonneparken), tunnels, bruggen, sluizen, gemalen, hoogspanningsstations en industrie. Zo kun je ontdekken wat het beste bij jou past. SPIE begeleidt projecten van A-tot-Z. Dat wil zeggen dat je voor iedere fase van het project een actieve rol kan hebben. Van engineering, werkvoorbereiding, calculatie, projectmanagement, procesoptimalisatie, realisatie tot beheer en onderhoud. Soms werk je mee op kantoor en het andere moment sta je letterlijk met je voeten in de klei om te ondersteunen op een projectlocatie.  

 Jaar 2

Tijd voor iets meer diepgang. Je krijgt vaker eigen taken in het projectteam of pakt met een ervaren collega zaken op. Engineering is een groot onderdeel van je takenpakket. In projectteams werk je nauw samen met de engineers en tekenaars. Na deze periode maak je een keuze uit de diverse junior hbo-E functies binnen SPIE. Zo kun je jezelf in de laatste twee jaar verder specialiseren en toewerken naar jouw gewenste functie. Uiteraard word je begeleid om de juiste richting te kiezen.

En daarna?

Na twee jaar rond je de BBL opleiding af. Je hebt dan je mbo-3 diploma op zak! Met een mbo-3 opleiding kun je ervoor kiezen om lekker fulltime aan de slag te gaan of verder te gaan leren en een mbo-4 opleidingen te volgen. De keuze is aan jou. Eén ding is zeker, bij SPIE ben je nooit uitgeleerd.

lines-animated

Word jij onze nieuwe TechHero? 

Neem dan contact op met Erik de Wekker

Bel of WhatsApp: 06 - 33040936
Mail: erik.dewekker@spie.com       
Solliciteer direct! 


SOLLICITEER VOOR 31 JANUARI 2024. DE OPLEIDING START VANAF 1 MAART 2024.