lines-animated

Het traineeship van Bart

Technisch Management Trainee bij SPIE


Hallo, ik ben Bart, afgestudeerd aan TU Delft, industrieel ontwerpen.

Ik ben nu innovatiemanager ICT Connectivity bij SPIE in Houten. Hier gebruik ik mijn studieachtergrond, samen met mijn visualisatieskills. Ik maak pakkende roadmaps: ‘Hoe komen wij van waar we nu staan tot 2030 waar we dan willen staan?’ Ik werk met mensen binnen de klant Rijkswaterstaat die de roadmaps als basis gebruiken voor het planmatig innoveren. 

Ik blijf graag in mijn huidige rol als innovatiemanager. Daarnaast wil ik kijken hoe wij bij e-fficient Buildings de dienstontwikkeling verder kunnen helpen. Door middel van de roadmaps die ik maak, krijgen we inzichtelijk wat de organisatie dient te verrichten om de gekozen strategie echt uit te gaan voeren. We geven hiermee echt de handvatten aan de collega’s. Theorie en praktijk werken altijd goed als combinatie, en dat neem ik mee.

Ik kwam niet bij SPIE voor het merk, het gebouw, de merkbekendheid.. ik kwam hier omdat je vanaf moment één door de directie het gevoel krijgt dat je belangrijk bent, dat je binnen de organisatie veel verandering teweeg kan brengen en daardoor kan je veel projecten oppakken die veel verantwoordelijkheid dragen. Ik leerde om overtuigd te zijn van mijn eigen kwaliteiten. Je hoeft niet bang te zijn om een snotneus te zijn. Je bent vanaf dag één een volwaardig lid van SPIE.



In het begin van mijn traineeship hield ik mij op de vlakte, keek ik de kat uit de boom. Ik probeer de oogkleppen van andere collega’s af te trekken en ze mee te nemen in het proces. Wij als trainees kijken heel anders naar situaties en projecten. Als je beargumenteert waarom je dingen op een bepaalde manier doet, wordt dat echt gewaardeerd.

Tijdens mijn eerste opdracht leerde ik bepaalde tools gebruiken, Power BI, daar maak je dashboards mee. Een visualisatietool voor bijvoorbeeld capaciteitsplanning, dat koppelde ik aan potentieel werk wat in Salesforce stond. Zo konden ze hun capaciteitsvraagstuk oplossen.

In mijn tweede opdracht had ik een echte praktijk rol; werkvoorbereiding, kwaliteitsmanagement, projectleider, maar ook een handje om in te zetten om mee te werken. En dit allemaal op het project waarbij de draaibrug op de Oisterwijksebaan gerenoveerd werd. Ik heb een bekisting gemaakt van hout om een tandkrans te maken, deze moesten ze dezelfde dag nog gebruiken. Iedereen werkt hard samen, soms zit je in een vergadering een andere keer zit je samen in de keet en ben je op zaterdagavond om 23:00u kwaliteitstesten aan het uitvoeren op locatie.

Vanuit mijn traineeship zou ik tijdens mijn derde opdracht 3 maanden naar Duitsland gaan om daar samen te werken met onze Duitse collega’s aan overkoepelende (ONE SPIE) innovatietrajecten. Dit is helaas vanwege corona opgeschoven. SPIE biedt je deze wel deze toffe kansen. Dat ging dus niet door, maar ik heb diezelfde dag nog een kans gekregen van een andere Business Unit Manager. Ik heb daar binnen de divisie e-fficient Buildings business development gedaan. Dat is zo prettig hier: Ze kennen je, ze geven je verantwoordelijkheid en ze denken aan je. Het is een groot contract waar ik verantwoordelijk voor ben, en dat geven ze aan mij! Ze houden je niet klein binnen SPIE.




Mijn mede-trainees zijn echt belangrijk geworden; we zitten samen twee jaar in een traineeship. In het traineeship krijgen we de kans om naar alle uithoeken van het land af te reizen. De ene dag stond ik mee te werken bij de installatie van een draaibrug, de ander dag gaf ik een presentatie in Londen over onze groepsopdracht. Het is zo veelzijdig als je het zelf maakt. En dat hoor ik van mijn mede-trainees ook, als we samen in de kroeg zitten, op wintersport gaan of iets anders leuks ondernemen. 

Ik zie mezelf binnen een aantal jaar BUM zijn, ik heb de ambitie om binnen SPIE verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen onderneming. Ik wil meehelpen aan de groei van SPIE en aan de voet van de verandering staan. 

 



lines-animated

Ben je benieuwd wat het Technisch Management Traineeship jou te bieden heeft?