lines-animated

"Succes bereik je door samenwerking. Mensen spelen hierin een sleutelrol. Soft skills zijn dus even belangrijk als technische kennis"

Clarance van Broekhoven

"Succes bereik je door samenwerking. Mensen spelen hierin een sleutelrol. Soft skills zijn dus even belangrijk als technische kennis"

Clarance van Broekhoven

“Bij SPIE heb ik de ideale balans gevonden tussen werk en privé”, zegt Clarance van Broekhoven. Hij startte er als projectleider Bouw en groeide na een halfjaar projecten draaien door richting de functie van Integraal Projectmanager. “Ik help hier allerlei klanten, leer nieuwe dingen én blijf dicht genoeg bij huis om mijn kinderen veel te zien.”

“Ik hou van de bouwsector. Waarom? Omdat ik het fantastisch vind om iets te maken waar eerst nog niets was. Vooral ook om dit als team te doen. De rol die ik nu in bouwprojecten heb, bevalt me enorm. Ik ben vanuit SPIE niet alleen verantwoordelijk voor de bouw zelf, maar ook voor de techniek en voor de naleving van wetten en regels. Ik ben graag bezig met contracten, kosten en strategische doelen. Bovendien vind ik het leuk om mee te denken over alternatieve oplossingen als een klant onmogelijke wensen heeft – bijvoorbeeld op het gebied van planning of materialen. Deze klantgerichtheid is typisch SPIE en eerlijk gezegd best ongebruikelijk in de branche. Ik vind het fijn om hierin zelf ook nog te blijven groeien.”

Sfeer van vertrouwen

“Elk bouwproject heeft weer een ander team. Voor mij is het allerleukste van mijn werk dat ik de mensen in mijn teams kan helpen om beter te worden in hún werk. Als projectleider en projectmanager wil ik bijdragen aan een sfeer waarin zij vertrouwen voelen, op hun plek zitten en opbloeien. Precies de sfeer die ik zelf ervaar sinds ik in 2021 bij SPIE begon. Ik heb sinds die start kleine klussen gedraaid, zoals een werkvloervervanging bij een groot warenhuis. Maar vooral grotere projecten. Bijvoorbeeld een opdracht vanuit de overheid om met spoed opvangplekken en starterswoningen te bouwen voor een omvangrijke groep kwetsbare mensen. Dat was één van mijn eerste opdrachten. Ik weet nog dat er geen tijd was om alles van tevoren helemaal uit te tekenen. Daar was ik niet aan gewend, maar het ging heel goed en de klant was blij!”

Interessante uitdagingen

“Ik moest trouwens wel aan meer dingen wennen. Bijvoorbeeld dat projecten hier een snellere doorlooptijd hebben dan bij mijn vorige werkgevers. En dat ik er meerdere tegelijk leid. Maar dat soort uitdagingen vind ik juist mooi. Als ik ergens tegen aanloop, kan ik altijd sparren met mijn leidinggevende. Die bood me ook de kans een hbo-opleiding Bedrijfskunde te volgen. Ik krijg van hem alle ruimte om zelf te bepalen hoe ik mijn projecten oppak. Zo mag ik per project mijn eigen team samenstellen en steeds vaker de rol van Integraal Projectmanager vervullen.”

Ambities waarmaken

“Ik heb hiervoor gewerkt bij enkele grote aannemers. Ik draaide daar mee in projecten van tientallen miljoenen euro’s en reisde heel Nederland af. Leuk werk, maar ik wilde meer thuis zijn voor mijn kinderen. Dus: liever kleinere projecten doen in mijn eigen provincie. Al tijdens mijn sollicitatiegesprek bij SPIE voelde ik waardering voor die keus. In dat gesprek toonde mijn huidige Manager Operations begrip voor mijn focus op het vaderschap en oprechte interesse in mijn professionele ambities. Ook vroeg hij: hoe kan SPIE je helpen om die ambities te bereiken, met een goede balans tussen werk en privé? Dit ondersteunende leiderschap vind ik mooi om te zien. Die empathische managementstijl is zeldzaam in de bouwsector. Heel inspirerend!”

Lage drempels

“De klik met mijn manager was een belangrijke reden om voor SPIE te kiezen. Net als de mentaliteit die ik hier aantrof. Er ís wel een hiërarchie, maar je voelt die nauwelijks: iedereen gaat heel laagdrempelig met elkaar om. Ook heerst het besef dat succes afhangt van samenwerking en dat mensen hierin een sleutelrol vervullen. Voor SPIE zijn sociale vaardigheden, inlevingsvermogen en behulpzaamheid minstens zo belangrijk als financiële of technische skills. En daar kan ik me helemaal in vinden!”

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures