HET TRAINEESHIP VAN YELA 

Technisch Management Trainee bij SPIE

Hallo! Ik ben Yela, Technisch Management Trainee bij SPIE. In januari van dit jaar ben ik gestart met het traineeship. Voordat ik bij SPIE begon met werken heb ik Chemical Engineering gestudeerd aan de TU in Eindhoven.   

Wat me aansprak aan dit traineeship is dat je veel vrijheid krijgt om je eigen loopbaan uit te stippelen. Zo krijg je de mogelijkheid om zelf je opdrachten te kiezen en vorm te geven, waardoor je verschillende rollen kan vervullen. Bij elke opdracht kan je weer kennismaken met een andere divisie binnen SPIE, en zo kom je op diverse plekken in het land en in het bedrijf. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je verspreid over de organisatie veel mensen leert kennen en een netwerk op kan bouwen.  'Van kantoor tot bouwkeet'


Tijdens mijn eerste opdracht heb ik als project engineer gewerkt in een transitieteam binnen het marktsegment e-fficient buildings. Binnen dit project heb ik kennis kunnen maken met veel facetten van zo’n transitietraject. Zo heb ik gewerkt met contract- en assetmanagement, op het gebied van planning en was ik ook verantwoordelijk voor het maken van een voorraadhoogte analyse.

In mijn huidige opdracht sta ik dichter bij de operatie, aangezien ik nu on site zit bij Hexion in Pernis. Hier werk ik in een keet op het terrein van een chemische fabriek, veel dichter bij de praktische kant van het werk! 


Naast de persoonlijke opdrachten is er ook een groepsopdracht waar je met je mede trainees aan werkt. Normaal werken de trainees op verschillende plekken, maar voor deze opdracht kom je eens in de zoveel tijd samen. Zo leer je elkaar beter kennen en kun je ervaringen uitwisselen over de eigen opdrachten.

Al met al is het traineeship een mooie kans om SPIE goed te leren kennen en door middel van trainingen en variërende opdrachten te werken aan mijn persoonlijke en professionele  ontwikkeling.   


Ben je benieuwd wat het Technisch Management Traineeship jou te bieden heeft?