lines-animated

Het verhaal van Wendy

VONK trainee bij SPIE

 

Hoi! Ik ben Wendy, VONK trainee bij SPIE.

Eigenlijk was ik na mijn studie Technische Bedrijfskunde helemaal niet op zoek naar een traineeship. Ik dacht namelijk dat dit voornamelijk bedoeld was voor pas afgestudeerden die nog totaal geen beeld hadden van wat zij willen doen. Dan is een traineeship natuurlijk een mooie kans, maar ik had al wel voor ogen waar mijn ambities lagen. Toch werd mijn interesse gewekt toen ik meer informatie kreeg over de mogelijkheden van een traineeship binnen SPIE. Ook als je al een idee hebt over wat jouw ambities zijn, dan kan een traineeship daarbij passen.

Ik houd ervan om regie te houden over mijn werk. Tijdens het traineeship krijg ik de mogelijkheid om zelf opdrachten te zoeken die passen bij mijn interesses. Ik ben in de lead van mijn eigen traineeship en dat vind ik prettig. Als trainee krijg je de kans om je snel te ontwikkelen binnen twee jaar en om uiteindelijk tot een functie te komen die bij jou past.


Het is daarnaast fijn dat je start met een groep trainees die de dezelfde trainingen volgt. Je start gezamenlijk tijdens de introductieweek waardoor je elkaar leert kennen. We helpen elkaar wanneer het nodig is en delen ervaringen uit. Alle trainees werken aan verschillende opdrachten in andere onderdelen van de organisatie, wat ook bijdraagt aan het snel opbouwen van een netwerk binnen een grote organisatie. 


Mijn eerste opdracht heb ik gedaan bij Building Solutions. Gedurende de opdracht was ik werkzaam op de afdeling Techniek en Innovatie. Op deze afdeling waren zij op zoek naar hoe het innovatieproces het beste vorm kan worden gegeven om daadwerkelijk tot innovaties te komenEr  was alleen nog behoefte aan innovatie tools en processen om de innovaties te faciliteren. Dit heb ik aangepakt door middel van een organisatie analyse. Ik ben gestart met de implementatie en de business pakt zelf de vervolgstappen op aan de hand van mijn adviesrapport. Als net afgestudeerde heb ik een waardevolle toevoeging kunnen leveren door mijn project omdat je toch anders en met een nieuwe blik naar de situatie kijkt.

 


Mijn tweede opdracht doe ik bij SPIREA, dat is een stafafdeling die binnen SPIE verantwoordelijk is voor de implementatie van een nieuw software systeem. Mijn opdracht is het ontwerpen van een aanpak om de herimplementatie te realiseren, waarbij we verbeteringen verder uit gaan rollen in de business. Hier komt veel verandermanagement bij kijken, wat ik erg interessant vind. Om deze reden heb ik dan ook specifiek gezocht naar een opdracht waarbij dit onderwerp aan bod kwam zodat ik mijzelf hier verder in kan verdiepen. Als je weet wat je wilt heb je dus de mogelijkheid om opeigen initiatief dat op te zoeken.

Binnen SPIE zijn er een aantal expedities opgezet die bij moeten dragen aan de organisatiedoelstellingen. Een hiervan is de expeditie Aantoonbaar Groen. Samen met een medetrainee gaan wij SPIE collega’s ondersteunen door creatieve brainstormsessies te faciliteren. Naast de hoofdopdracht krijg ik namelijk ook de ruimte om overige werkzaamheden op te pakken waardoor ik mij breder kan oriënteren binnen SPIE. Zo organiseer ik met twee andere trainees activiteiten binnen SPIE zoals een klantbezoek op een interessante locatie.

Ik raad het traineeship aan, ook als je al wel een goed beeld hebt van waar je heen wilt. Je kunt goed sturen naar waar jij naartoe wilt voor verschillende ervaringen op te doen die aansluiten bij jouw interesses. 


lines-animated

Ben je benieuwd wat het VONK Traineeship jou te bieden heeft?