lines-animated

Tim van Keulen floreert op de brede weg met hoge stoepranden 

Tim van Keulen

Tim van Keulen floreert op de brede weg met hoge stoepranden 

Tim van Keulen

Het is een uitspraak van onze CEO Lieve Declercq. Ze bedoelt ermee dat je bij SPIE alle vrijheid krijgt om te ondernemen. Op die weg krijg je kansen, mag je fouten maken, zolang je de verantwoordelijkheid neemt om ervan te leren, en wordt je gesteund om dat te doen. Zo ervaart Tim van Keulen dat ook. 

“Ik ben via Alewijnse bij SPIE terecht gekomen. Daarvoor werkte ik bij Strukton Worksphere. Heel leuk dat ik nu oude collega’s tegenkom na de overname van SPIE op Worksphere. Onze interne culturen komen overeen, dus we zullen niet lang aan elkaar hoeven wennen. De structuur is wel anders. Dat maakt dat ik mezelf nu alvast klantmanager noem, waar ik voorheen contractmanager op mijn visitekaartje had staan. Aan mijn functie en het klantteam zal niet veel veranderen, mijn focus richting de klant wordt alleen versterkt. 

Bij SPIE heb ik behaald wat ik bij Worksphere al voor ogen had. Destijds was ik nog wel heel jong en miste de ervaring, maar de ambitie zat er toen al in. Ik heb er veel mogen leren en heb er kennisgemaakt met het Rijksvastgoedbedrijf. Dat heeft mij geholpen aan mijn functie bij eerst Alewijnse en daarna SPIE. Dat en het vormgeven van SPIE aan mijn ambitie heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. 

Omdat Alewijnse mij de kans wilde geven, maar toch ook nog wel groeimogelijkheden zag in mijn ervaring voor de functie van contractbeheerder werd er bij mijn komst een plan voor mij opgesteld. Ik kreeg een jaar de tijd om mezelf te excelleren en mijn opleiding af te ronden. Dat lukte! In de tussentijd startte ik samen met mijn toenmalige leidinggevende een pilot om in een klantteam te werken. Dat liep als een trein, waardoor de hele organisatie nu op die manier werkt. Dat succes hielp mij in het zadel toen de functie van mijn toenmalige leidinggevende vrij kwam, die zelf doorgroeide. Op dat moment werd mijn ontwikkelplan in werking gesteld. Ik stelde doelen, koos er passende opleidingen bij en werd getoetst op de voortgang ervan. Anderhalf jaar geleden heb ik dat positief afgerond en nu wacht ik tot het wat rustiger is na de integratie van Worksphere om mijn volgende doelen te verwezenlijken. 

SPIE onderscheidt zich op dit aspect. In de gebouwgebonden omgeving zijn de functies over het algemeen overal hetzelfde. Maar nergens kun je je intern zo ontwikkelen als bij SPIE. Het eigen opleidingsinstituut en de breedte van de dienstverlening maakt dat je eigenlijk nooit meer weg hoeft. Daarnaast is SPIE een groot, financieel stevig bedrijf. Dat zag je goed in de coronaperiode; ik heb mij geen moment zorgen hoeven maken om mijn baan. Als je positief, eerlijk en transparant bent, wordt er alles aan gedaan om je binnen SPIE te houden. Zo heb ik het zelf ervaren en zo laat ik het de collega’s uit mijn team ook ervaren. 

Daarnaast vind ik de dynamiek in mijn werk heerlijk. Geen dag is hetzelfde. Het ene moment hou ik mij bezig met een duurzaamheidstraject, het volgende moment met een integratieproject. Ik word overal bij betrokken, dat maakt het leuk en uitdagend. En ik krijg echt de mogelijkheid om te ondernemen. De brede weg met hoge stoepranden is heel herkenbaar voor mij. SPIE is een vrij strikt bedrijf, dat strak op de operatie zit. Jij wordt gezien als ondernemer in je eigen organisatie. Je krijgt de vrijheid om daarin keuze te maken en echt te ondernemen. Als je dat eenmaal doorhebt liggen er zoveel kansen.” 

 

 

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures