lines-animated

“Voor mij is het vrijheid. Voor mij is het blijven leren. Voor mij is het elke dag anders. Voor mij is het de ideale start."

Demian Dansak

“Voor mij is het vrijheid. Voor mij is het blijven leren. Voor mij is het elke dag anders. Voor mij is het de ideale start."

Demian Dansak

“In december 2020 heb ik mijn diploma van de opleiding Industrial Engineering/Maintenance Management behaald. Twee maanden later kon ik aan de slag bij SPIE als Junior Maintenance Engineer. Ik kende SPIE als ‘een van de groten’. Wat me vooral aansprak is dat het hier mogelijk was om bij verschillende bedrijven in de keuken te kijken. Dat had ik al tijdens mijn studie gedaan; iedere periode moest ik een project uitvoeren bij een ander bedrijf. Ik heb tijdens mijn studie dus wel 20 tot 25 bedrijven gezien; en dat beviel me wel.”

“Tijdens die tijdelijke projecten viel de naam SPIE regelmatig, en dus ging ik op zoek naar een vestiging bij mij in de buurt. Ik raakte in gesprek met Lesley Fraats, die me ervan wist te overtuigen dat werken bij SPIE echt iets voor mij is. Hij had gelijk. De verantwoordelijkheid en de vrijheid die ik vrijwel direct kreeg, maakte dat ik snel veel leerde. Tijdens je studie zie je natuurlijk wel wat in de praktijk, maar echt het vak leren doe je pas als je gaat werken.”

Spectaculair 2021

“2021 was echt een topjaar voor mij. Ik begon te werken bij SPIE, ik haalde mijn motorrijbewijs en mijn vriendin en ik kregen een lang verwachte woning toegewezen. Alles kwam, ondanks corona, samen. Ik voelde me zo vrij als een vogel: ik mocht direct met mijn klanten communiceren, ik kreeg de afwisseling in klanten waar ik om vroeg en ik kreeg als 24-jarige een goed salaris en een spiksplinternieuwe auto onder m’n kont. Wie kan dat nou zeggen?!”

“Ik werk op dit moment bij twee klanten, als ondersteuning van hun maintenance engineers: Heineken en Aspen. Ik werk er dag om dag. Bij Heineken ben ik begonnen met het voorbereiden van het onderhoud. Inmiddels werk ik met het onderhoudsbeheerssysteem (OBS) SAP PM en wordt mijn podium steeds groter. Ik leer meer mensen kennen, ik weet sneller de juiste mensen te vinden en inmiddels ben ik manager van mijn eigen projecten. Ik werk als aanvulling op de Maintenance Engineers van Heineken, maar ben niet betrokken bij de dagdagelijkse werkzaamheden en overleggen. Voor mij is dit juist wat werken vanuit SPIE voor een klant prettig maakt, het houdt je objectief en alert, maar dat moet je wel liggen.”

“Ik heb bij mijn leidinggevende aangegeven dat ik best wel toe ben aan wat meer uitdaging. Samen kijken we nu naar welke projecten er aankomen. Dat gaat wel altijd in goed overleg, want ik ben wel trouw aan mijn klanten. In een jaar tijd heb ik er echt een vertrouwensband opgebouwd en door Aspen wordt er specifiek om mij gevraagd voor bepaalde projecten. Dat is toch gaaf?”

Wij brengen het in beweging

Ik vind het jammer dat jongere mensen vaak niet de ambitie hebben om het onderhoud in te gaan maar juist de productie. Helaas zien we in de praktijk vaak dat onderhoud en productie niet hand in hand gaan, waardoor productie te maken krijgt met veel onverwachte stilstand. Doelmatig onderhoud dat is afgestemd op de bedrijfsdoelstellingen is vaak de sleutel die mist in een productiebedrijf, en wat resulteert in een lagere efficiëntie en effectiviteit. En dat terwijl wij met de opleidingen van tegenwoordig echt een verandering teweeg kunnen brengen. Wij leren alles over nieuwe standaarden en datamanagement. Veel bedrijven zijn daar nu nog niet mee bezig, maar het is aan ons om ze in beweging te brengen! Wat mij energie geeft is dat een klant een probleem heeft waar hij niet uitkomt en ik daar een oplossing voor kan vinden en mag implementeren. Geen dagdagelijkse rapportages, maar bezig zijn met techniek, onderhoud en de mens. Het mooie van mijn functie is dat ik de juiste mensen bij elkaar breng om samen een grote verbetering te realiseren. Zodra we het doel behaald hebben kan ik het project afstrepen en door naar de volgende klant. Elke dag is anders en ook elke klant is anders. De relatie opbouwen met nieuwe klanten en bekijken wat je daar allemaal voor mooie dingen kan gaan doen is wat het werk voor mij spannend houdt.”

Dit is het voor mij!

“Voor mij is het vrijheid. Voor mij is het blijven leren. Voor mij is het elke dag anders. Voor mij is het de ideale start.

Als je binnen de techniek wilt werken, moet je bij SPIE zijn. SPIE heeft zo veel facetten, waar vind je zo’n kennisbank? Door SPIE kom ik op allerlei plekken, van chemie tot food en pharma. Van een bierbrouwerij tot een duct tape fabriek. SPIE is overal!

Ik heb zelf mijn ontwikkelmatrix mogen maken. Dat is een levend document, dat meebeweegt met mijn ontwikkeling en ambities. Uiteindelijk hoop ik een leidinggevende functie te bekleden, dat was ook een onderdeel van mijn studie. Ik voel me thuis bij SPIE, dus als de mogelijkheden tot groei er zijn, dan hoop ik nog lang te kunnen blijven.

Tot die tijd geniet ik van creatieve werkoverleggen, mijn leuke collega’s, de teamuitjes en mijn klanten!”

Vind jouw nieuwe uitdaging bij SPIE

Doorzoek onze vacatures