HET TRAINEESHIP VAN ROSANNE 

Technisch Management Trainee bij SPIE

Hoihoi,

Ik ben Rosanne Boekestijn doe sinds januari 2021 het Technisch Management Traineeship bij SPIE. Voordat ik bij SPIE kwam werken heb ik Biomedical Engineering gestudeerd aan de Universiteit Twente. Ik heb gesolliciteerd op de vacature van het traineeship omdat ik heel graag meer hands-on wilde werken in toepassingen waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. Bij SPIE krijg ik de kans om me zowel met toegepaste techniek, innovatieve idee├źn als met bedrijfsmatige processen te bemoeien.

Mijn eerste opdracht was voor e-mobility, de afdeling waar we werken aan de uitrol van laadpalen in Nederland. Al die elektrische voertuigen moeten ook opgeladen worden en daarvoor zijn er veel laadpalen nodig, palen die SPIE medewerkers plaatsen. Mijn rol was het ondersteunen bij het opzetten van werkzaamheden, beoordelen van en meehelpen bij aanbestedingen, het onderzoeken van innovaties en het opzetten van samenwerkingen binnen en buiten SPIE. Ik ben natuurlijk ook mee geweest met het plaatsen van de laadpalen!


Ook bij mijn tweede opdracht ben ik bezig met verbeteringen en ontwikkelingen. Bij de specialistische afdeling Healthcare ben ik onder andere bezig met business intelligence. Door de beschikbare data op een juiste manier te analyseren worden we steeds slimmer en kunnen we betere beslissingen nemen.

Als trainee heb je ook de kans om mee te werken aan projecten die je leuk vindt of waar je kansen in ziet. Zo ben ik een aantal maanden geleden een oud-trainee gaan helpen met het opzetten van een traject waarbij we de lichamelijke belasting van medewerkers willen verlagen met behulp van exoskeletten. Exoskeletten kunnen onze medewerkers in de uitvoering extra ondersteuning bieden bij sommige repetitieve en zware werkzaamheden, waardoor ze minder lichamelijke klachten ontwikkelingen.

De cultuur die bij SPIE heerst is top: heel open en welkom. Ook binnen ons groepje trainees is de sfeer goed. We doen allemaal andere opdrachten op verschillende locaties, maar toch weten we elkaar wekelijks te vinden. Het is fijn om ervaringen te kunnen delen, elkaar te helpen en natuurlijk soms een drankje te doen na werktijd.

Al met al, zijn er veel kansen bij SPIE en je kan heel veel verschillende kanten op. Je kan praktische ervaring opdoen op de werkplaats of juist bezig gaan met data. Dat maakt het divers en ontzettend leuk. 


Ben je benieuwd wat het Technisch Management Traineeship jou te bieden heeft?