lines-animated

Het verhaal van Patrick

VONK trainee bij SPIE

Hoi! Mijn naam is Patrick Smeets. In Eindhoven heb ik Technische Bedrijfskunde gestudeerd. Daarnaast heb ik verschillende bijbaantjes gehad, in de voedselindustrie, metaalbewerking en een klassieker; ik heb in de kassen gewerkt.

Na mijn afstuderen heb ik overwogen om de studie Verandermanagement te gaan doen. Uiteindelijk heb ik besloten om geen studie meer te gaan volgen omdat ik graag mijn kennis in de praktijk wilde gaan brengen.

Het willen leren en ontwikkelen wilde ik toch niet helemaal loslaten, vandaar dat mijn oog viel op een traineeship. Een mooie kans om het werken met leren te combineren. Tijdens mijn studieopdrachten merkte ik dat er een heel groot verschil zit tussen praktische en theoretische kennis, ik was erg benieuwd of ik het in me had om de theoretische kennis die ik had opgedaan ook toe te passen in de praktijk. Na mijn oriƫntatiefase heb ik een top 5 gemaakt van bedrijven waar ik mijn traineeship zou willen doen. In mijn overweging heb ik 3 voor mij belangrijke punten laten meespelen. Mogelijkheid tot ontwikkeling en training, variatie van werkzaamheden en primaire/secundaire voorwaarden. Daarnaast het algehele gevoel van het traineeship en hierbij is mijn keuze gevallen op SPIE. Tijdens het traineeship is er ontzettend veel ruimte voor ontwikkeling en dat is voor mij heel belangrijk.


Tijdens mijn eerste opdracht heb ik me gericht op procesoptimalisatie, met name het in- en output proces. Ik heb eerst het productieproces in kaart gebracht en daarin heb ik de bottleneck gevonden. Vervolgens heb ik verandering doorgevoerd door aan het begin van het proces, bij binnenkomst van goederen, deze te registreren. Daarna kon het implementatieproces beginnen.

De tweede opdracht loopt nu sinds kort en nu houd ik mij bezig met preventief onderhoud voor het uitlezen van machines en apparaten. Na een kort onderzoek gaan we nu richting de implementatiefase die in de opstartfase zit. In deze opdracht vind ik het leuk dat implementatie, verandermanagement en systemen de boventoon voeren, iets waarin ik mezelf graag wilde ontwikkelen.De ontwikkeling die je doormaakt bij SPIE ervaar ik als heel goed. Je krijgt veel vrijheid om erachter te komen wat je wil leren en hier ervaring in op te doen. Je moet daarin wel assertief zijn en zelf het initiatief nemen. Tijdens het traineeship hebben we ook gesprekken met HR, hier worden persoonlijke doelstellingen besproken. Ook heb ik een maandelijks gesprek met mijn persoonlijke coach.

Een traineeship bij SPIE raad ik zeker aan, vanwege de diversiteit van het bedrijf maar ook omdat het zo groot is. Je kunt overal een kijkje in de keuken nemen. Als je een persoon bent die graag dingen aanpakt en die het leuk vindt om divers werk te hebben dan is dit traineeship zeker een aanrader.


lines-animated

Ben je benieuwd wat het VONK Traineeship jou te bieden heeft?