HET TECHNISCH MANAGEMENT TRAINEESHIP 
Het traineeship voor TU-afgestudeerden

Het programma
Het Technisch Management Traineeship is een tweejarig programma waarin je zowel individuele als gezamenlijke opdrachten doet en je verschillende trainingen en opleidingen volgt. Daarnaast wordt je door diverse personen in de organisatie begeleid.

De opdrachten

Gedurende het traineeship voer je vier individuele opdrachten van elk een half jaar uit. Waar in het bedrijf je deze opdrachten doet, bepaal je zelf. Dit kan in de uitvoering zijn, op een stafafdeling of als rechterhand van één van onze managers. Je opdrachten kan je ook binnen verschillende divisies doen; zo krijg je een goed beeld van wat een grote organisatie als SPIE doet. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, jij bepaalt je eigen weg.

Daarnaast werk je, naast de individuele opdrachten, twee keer één jaar lang aan een organisatiebrede groepsopdracht samen met de andere trainees.

Training & opleiding

Tijdens het traineeship staat jouw ontwikkeling centraal. Tijdens het eerste jaar van het traineeship volg je , samen met de andere trainees van je lichting, een uniek samengesteld trainingsprogramma. Deze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en vakkundige skills. Het eerste jaar bestaat uit ongeveer 10 trainingsdagen.

In het tweede jaar is de keuze aan jou. Wil je jezelf ontwikkelen in de richting van projectleider of projectmanager, dan kies je bijvoorbeeld voor de training Projectmanagement. Wil je jezelf liever verder verdiepen in een bepaald specialisme, dan is een training die daarbij aansluit iets voor jou.

Begeleiding

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Als trainee krijg je begeleiding in verschillende vormen:

Mentor
: Je mentor is een lid uit het directiecomité

Leidinggevende: Je leidinggevende is degene die jou dagelijks aanstuurt op je opdracht.

Coach: Je coach begeleidt jou in je persoonlijke ontwikkeling.

Buddy: Je buddy is een oud-trainee die het programma al doorlopen heeft.

Iets voor jou?
Het traineeship bij SPIE biedt jou als recent afgestudeerde veel verantwoordelijkheid, mogelijkheden en zelfstandigheid. Je bent niet bang om initiatief te nemen, neemt de leiding in je eigen ontwikkeling en ziet en benut kansen en mogelijkheden. Jij bent de regisseur van je loopbaan. Hoe deze eruit komt te zien, dat bepaal jij.

De werving voor de nieuwe lichting trainees gaat van start in september 2019. WAT ONZE TRAINEES ZEGGEN


"Voor mij is het Technisch Traineeship een uitstekende methode om de cultuur binnen SPIE te leren kennen. Ik heb Technische Bestuurskunde in Delft gedaan. Het is een unieke ervaring om de organisatie al werkend te leren kennen. Dankzij het traineeship kom je zeer veel onderdelen van SPIE tegen.  Vanaf het begin word je gelijk overal in betrokken en ben je bezig met het echte werk. Ook is het leerzaam om contacten op te bouwen binnen het bedrijfsleven. Dankzij de begeleiding vanuit SPIE word je gestimuleerd om tot het beste resultaat te komen. Prettig daarbij is dat de lijnen erg kort zijn en men open staat voor nieuwe ideeën."

Rick Oudshoorn - trainee 2015
"Het is uniek dat je in zo’n groot bedrijf met zoveel plekken de kans krijgt om uit te vinden wat er bij jou past. We krijgen heel veel vrijheid en zelfstandigheid, maar je moet zelf initiatief tonen. De kansen die je krijgt beetpakken"

Marijn Bults - trainee 2018

VONK
het hbo-traineeship van e-fficient buildings

Het programma

De opdrachten

Het VONK-programma heeft als doel om jou SPIE, en met name de divisie e-fficient buildings, binnen twee jaar van binnen en buiten te laten leren kennen. In deze twee jaar doe je als trainee daarom vier individuele opdrachten, van elk een half jaar. Waar in de divisie jij je opdrachten zult uitvoeren zal doen, bepalen we aan de hand van jouw achtergrond, voorkeur en woonplaats.

Je krijgt veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, jij bepaalt je toekomst.Training & opleiding

In het VONK-programma staat jouw ontwikkeling centraal. Tijdens het eerste jaar van het traineeship wordt je, samen met de andere trainees van jouw lichting, opgenomen in het Young Professional Program. Dit is een trainingsprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor jonge talenten binnen SPIE met een hbo- of wo-achtergrond.

In het Young Professional Program werk je ook aan een groepsopdracht. Dit zal bijdragen aan een groter intern netwerk en een versnelde integratie binnen SPIE


Begeleiding

Je staat er natuurlijk niet alleen voor. Als trainee krijg je begeleiding in verschillende vormen:

De HR manager van e-fficient buildings begeleidt en coördineert het VONK traject. Ook is deze mede-verantwoordelijk voor jouw persoonlijke ontwikkelingstraject.

Je leidinggevende is degene die jou dagelijks aanstuurt op je opdracht. Met je leidinggevende kun je de dagelijkse gang van zaken en voortgang van je opdracht bespreken.

De mentor vanuit het Young Professional Program

Het gaat erom dat jij je binnen deze twee jaar ontwikkelt. Hoe jouw ontwikkelpad eruit ziet en wat je uitstroomfunctie wordt, dat bekijken we samen. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkel plan en de verschillende vormen van begeleiding bieden wij jou de handvatten voor een kick-start van je loopbaan bij SPIE. Waar in de organisatie je uiteindelijk uitstroomt, ligt in jouw handen. Wij bieden de mogelijkheden, jij bepaalt de toekomst!

MEER WETEN OVER ONZE TRAINEESHIPS?

Neem contact op met Stella de Smit
stella.desmit@spie.com
06 - 4525 6448